<

Під мікроскопом: робота приймальні Ігоря Гузя у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:43 | 23.10.2015 / Новини /
Перегляди
22
/ 1 коментар

Громадська приймальня депутата Верховної Ради України Ігоря Гузя у Нововолинську активно діє із січня 2015-го року і до сьогодні. Керівник Олександра Струбицька збирає заяви та звернення мешканців, узагальнює їх, веде листування, вживає передбачені законом заходи для задоволення вимог жителів шахтарського міста вже близько 9-ти місяців. Завдяки осучасненню новітніх технологій громадяни також мають змогу подавати заяви у онлайн-приймальню народного обранця.

Проблеми, із якими звертаються нововолинці мають досить різноплановий характер. Часто звертаються військовослужбовці-учасники АТО із проханням надати їм відповідне посвідчення. Постійно це й проблеми із оформленням права власності та спадщини. Також непоодинокими є скарги на послуги, які надають працівники комунальних служб. Багатьох людей, які приходять до Олександри Струбицької не влаштовує і стан асфальтного покриття у дворах. Керівник приймальні, як альтернативу, пропонує: «ініціювати у будинках ОСББ і самотужки вирішувати проблеми такого плану. Знаю, про що говорю –  оскільки є заступником голови ОСББ “Іскра”. Громадська приймальня народного депутата працює у будні із 9-ї до 17-ї.  Щодня приходять близько 10 громадян. Часто людей турбують питання надання матеріальної допомоги на життєво необхідні потреби, також  просять нардепа Ігоря Гузя посприяти у вирішенні різних суспільних та особистих проблем. Алгоритм реакції на звернення залежить від масштабу потреби. Дещо вирішується відразу, на рівні міста, однак інколи необхідно звертатись напряму у різні Міністерства України. Справжнім успіхом, на думку керівника приймальні нардепа, є ремонт асфальтного покриття вулиць Тупикової та Залізничної у Нововолинську, а також – оздоровлення непедагогічних працівників міста влітку за кошти із держбюджету.

Обсяг роботи Олександри залежить від кількості місцевих жителів, які звертаються за допомогою. «Інколи буває, що приходять і до 20-ти людей за один робочий день, тоді й затримуюсь на довше. Нововолинцям часто потрібна не стільки допомога, скільки саме бажання виговоритись, щоб їх почули. Нам усім завжди необхідна така підтримка», – говорить керівник приймальні народного депутата. Олександра Струбицька за спеціальністю психолог, і це їй неабияк допомагає. Через це – вміє уважно вислухати, зрозуміти, заспокоїти та знайти спосіб вирішення будь-якого питання: із чого почати, куди звернутись, та як реагувати на ту чи іншу проблему.

Керівник приймальні народного депутата у Нововолинську бере активну участь у громадському житті міста. Активно долучається до спільноти обдарованих та творчих особистостей – Молодіжного ресурсного центру «Нові крила». Також вона є однією із ініціаторів організації «Світ для дітей». Ця спільнота об’єднує батьків діток із особливими потребами, до яких приєднуються, звісно, й інші небайдужі до чужої біди люди.

Олександра ініціювала єдині в окрузі зустрічі з помічниками-консультантами народного депутата Ігоря Гузя: із Богданом Бадзюнем, Валерієм Мнихом та Володимиром Шаповалом. На такі особисті прийоми завітало чимало мешканців Нововолинська, які розповідали про свої біди та проблеми. Депутат Верховної Ради України теж проводив зустрічі із громадянами у нововолинській приймальні, на яких слухав виборців та допомагав відстоювати їх інтереси.

Керівник громадської приймальні відкрила секрет, як досягти успіху при зверненні до народного депутата:

  • По-перше, проблема, із якою звертається громадянин у приймальню, повинна бути обов’язково реальною;
  • По-друге, особа, котра звертається, спільно із керівником  узгоджують «алгоритм» вирішення даного питання (звертання до юридичних консультантів, написання заяв в управління тощо) ;
  • По-третє, усі проблеми, які потребують сприяння народного обранця, обов’язково мають бути офіційно завірені у відповідних установах (тобто, якщо необхідна юридична допомога чи фінансове сприяння на ліки, Ви зобов’язані надати відповідний лист про судовий позов чи довідку стан здоров’я відповідно).

Прес-служба народного депутата України Ігоря Гузя




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер