<

Під Маріуполем окупанти захопили евакуаційну колону – Верещук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 23.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
373
/ Коментарі відсутні

Представники так званої «ДНР» захопили евакуаційну колону з працівниками ДСНС на погодженому маршруті біля Мангуша під Маріуполем.

Про це повідомила голова МінТОТ Ірина Верещук в ефірі українських телеканалів, передає УП.

“Сьогодні на коридорі, який ми спробували вкотре відкрити, є колона автобусів, є працівники ДСНС, яких захопили представники “ДНР”. Вони стоять біля Мангуша, зараз там зупинились. Ми намагаємось їх витягти всіма силами.

Це визнаний коридор, ми його погодили, погодили з Червоним Хрестом, і зараз людей тримають в заручниках. Повідомляють, що техніку буде забрано, а людей можливо пустять, а можливо й ні”, – сказала Верещук.

За її словами, із Маріуполя хочуть, але не можуть виїхати більше 100 тисяч людей.

“Коридору немає як такого. А ті, що є, лише для легкових автомобілів і для тих, хто може йти пішки. Уявіть, людям доведеться йти 10, 20 і більше кілометрів до пункту, де б ми могли їх посадити в автобус і відвезти до Запоріжжя більш безпечно”, – сказала вона.

Верещук також розповіла, що досі складно оцінити масштаб катастрофи в обстріляному окупантами драмтеатру в Маріуполі, оскільки рятувальники не можуть туди дістатися через постійні обстріли.

“Однак є точно відома інформація, що люди могли самотужки врятуватись, хоча б якась частина”, – додала вона.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок