<

Під Логвиново підірвали два екіпажі, які намагались забрати тіла двох загиблих волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:01 | 14.02.2015 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Попри домовленості про припинення вогню опівночі з 14-го на 15-е лютого, бої в районі Дебальцевого та Артемівська лише посилились.

Як повідомив інтернет-виданню «Під прицілом» боєць житомирського батальйону, де воює багато волинян, кількість поранених та загиблих постійно зростає.

Зокрема, хлопець повідомив, що 10 лютого в ході обстрілу поблизу села Логвиново загинуло кілька їхніх бійців. Серед 200-х за його словами двоє волинян: 25-річний Сергій з Любешівського району та Ігор з-під Луцька.

«Ми вже кілька днів не можемо забрати їхні тіла, бо територія постійно обстрілюється. Пробували по-пластунськи доповзти і забрати, але бойовики тоді починають нас лупити так, що й голову не можна підняти. Вчора спробували дістатись БТР-ами, але нам не дали», – розповів Андрій.

За його словами, хлопці пішли в наступ, аби забрати тіла загиблих побратимів і передати їх родичам. Однак терористи не дають їм навіть цього зробити і тільки вишукують можливість вчергове вдарити по українським армійцям.

«Так не робиться, зазвичай після кожного бою дається година як мінімум для того, аби позбирати 200-х. Таке є загальне неписане правило в усьому світі. Але ті нелюди грають по своїх правилах. Для них законі не писані, ні державні, ні Божі. Але ми шукаємо будь-яку можливість дістати з того пекла тіла наших хлопців, вони не заслужили того…», – розповів боєць.

Тож учора вони спробували дістатись місця попереднього бою на військовій техніці, проте терористи підірвали в повітря 2 екіпажі. За приблизними підрахунками в БТР-ах перебувало щонайменше 7 осіб. Хлопці всі загинули. Решті 3-м екіпажам вдалось відбитись.

«Ти там сидиш і нічого не можеш зробити. Ми бачили як їх влупили. Мало того, що ми не змогли забрати тіла тих пацанів, так ще й втратили сімох. Серед них теж є і наші волиняни, і рівненські хлопці», – повідомив Андрій

Наразі бійці не припиняють спроби забрати усіх загиблих, однак чекають на підмогу, аби піти в наступ. Згодом стрілок обіцяв повідомити коли тіла будуть доставляти на Батьківщину.




один коментар
  1. То вже реально сволотно – так робити.
    Неписані закони людяності порушувати?! Цей світ іде а Апокаліпсу.
    Війна є , але є й закони війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер