<

Під час паводку на Закарпатті 12-річна дівчинка врятувала 4 дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:09 | 15.07.2021 / Новини / /
Перегляди
296
/ коментарі 2

На Закарпатті 12-річна Тетяна врятувала чотирьох дітей під час паводку у селищі міського типу Ясіня Рахівського району. Тепер дівчинку хочуть номінувати на всеукраїнську премію «Герой-рятувальник року».

Про це повідомляють голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков та ДСНС Закарпаття, – передає Громадське.

«Юна дівчина, не злякавшись грози і страшної стихії, врятувала свого братика та трьох сусідських дітей», — написав Полосков.

Батьки дівчинки працювали у полі, коли селище накрила паводкова хвиля й у будинок почала прибувати вода. Тетяна вимкнула електрику вдома, взяла свого семирічного брата й побігла до будинку тітки. Там були ще троє дітей.

Дівчина забрала дітей, заспокоїла їх та провела на другий поверх свого будинку, де вони були в безпеці й чекали на дорослих.

«Тетяна — маленька геройка з великим серцем», — зазначив голова ОДА. Натомість у ДСНС сказали, що вчинок дівчинки є прикладом для наслідування та заслуговує на заохочення.

«Тетяна показала себе справжнім рятувальником — вона відважна, рішуча й відповідальна. Далеко не кожен зробив би так само», — написали рятувальники.

З дівчинкою вже зустрівся начальник ДСНС області Роман Гудак, він подарував їй іграшки.




коментарів: 2
  1. “Паводок”, – (від російських слів ” па вадє”, у їхній мовній інтонації), в українській звучить, як “водопілля”, “повінь”…

  2. Дай боже дівчинці здоров’я та щастя. А батькам – премію, що виховали таку героїню

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер