<

Під час обшуків у Ковельському районі вилучили зброю та боєприпаси

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:45 | 9.07.2021 / Новини / /
Перегляди
138
/ Коментарі відсутні

Під час трьох обшуків правоохоронці вилучили мисливські рушниці, набої до них та вибухову речовину – порох.  

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України, слідчі Ковельського районного  управління поліції спільно з співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу Луцького прикордонного загону провели три санкціоновані обшуки у осіб, які можуть бути причетними до незаконної діяльності, – повідомляє поліція Волині.

У результаті – в 58-річного мешканця села Заприп’ять поліцейські вилучили дві гладкоствольні рушниці без передбачених законом дозволів та набої до них.

Окрім того, встановлено, що житель села Гута на території домоволодіння зберігав 400 г вибухової речовини та набої до рушниці, а у 59-річного мешканця села Яревище правоохоронці виявили 2 рушниці, 60 набоїв до зброї та 200 г пороху. Усе це вилучили та скерували на необхідні експертизи. 

Власникам незареєстрованих гладкоствольних рушниць загрожує адміністративна відповідальність, передбачена ст. 190 (Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За зберігання вибухової речовини передбачена кримінальна відповідальність за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Перевірка триває. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер