<

Під час Маршу рівності в Харкові постраждали двоє поліцейських

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:42 | 16.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

15-го вересня в Харкові під час Маршу рівності відбулися сутички. Постраждали двоє поліцейських.

Встановлено, що 17-річний харків’янин після закінчення Маршу став кидати камінням в людей, які йшли вздовж вул. Сумської після заходу. Поліцейські доставили його до Київського відділу поліції для написання пояснень. Відносно  юнака складено адміністративний протокол за ч. 173 (дрібне хуліганство) Кодекса України про адміністративні порушення, – повідомляє сектор комунікації поліції Харківської області

17 чоловік доставлено до Шевченківського відділу поліції. За попередніми даними, вони взяли участь у сутичках на вулиці Римарській у Харкові. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліції. Одного з них з опіками очей доставили до лікарні.

За фактом подій слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, по факту хуліганських дій відносно юнака у парку Шевченка слідчі Шевченківського відділу поліції внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

По всім кримінальним провадженням тривають слідчі дії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер