<

Петро Порошенко затвердив доктрину інформбезпеки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:09 | 26.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Мета доктрини – протидія “руйнівному інформаційному впливу Росії”.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) “Про доктрину інформаційної безпеки України”.

Як повідомляє прес-служба глави держави, документ набирає чинності з дня його опублікування.

“Необхідність прийняття доктрини інформаційної безпеки України обумовлена ​​виникненням актуальних загроз національній безпеці в інформаційній сфері, а також необхідністю визначення інноваційних підходів до формування системи захисту і розвитку інформаційного простору в умовах глобалізації та вільного обігу інформації”, – йдеться у повідомленні.

Метою доктрини називається “уточнення принципів державної інформаційної політики, перш за все з протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах гібридної війни, яку вона почала”.

Одним з пунктів доктрини на Міністерство інформаційної політики України покладено обов’язок з моніторингу ЗМІ та загальнодоступних ресурсів українського сегменту інтернету з метою виявлення інформації, поширення якої в країні заборонено.

“Доктрина також покладає низку завдань на міністерство закордонних справ, міністерство оборони, Службу безпеки України, Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації, розвідувальні органи, Національний інститут стратегічних досліджень”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер