<

Перший кримінал: нардеп Поляк кнопкодавив за землю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:36 | 22.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Верховній Раді позафракційний нардеп Владіслав Поляк попався на кнопкодавстві і став першим депутатом, який підпадає під дію закону про криміналізацію неособистого голосування.

Про це повідомляє ЧЕСНО.

На пленарному засіданні 21-го лютого позафракційний мажоритарник із Закарпаття Владіслав Поляк неодноразово кнопкодавив під час голосування за поправки до проєкту закону щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

“На відео видно, як під час голосування за поправку № 1223 до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10) Поляк спершу голосує на порожньому місці праворуч (місце закріплене за депутатом групи “Довіра” Василем Петьовкою), а потім натискає на кнопку на своєму пульті”, – йдеться в повідомленні.

На табло голосування системи “Рада” видно, що “за” проголосували з обох місць.

Також Поляк кнопкодавив під час голосування щодо поправки №1420 до того самого законопроєкту. На кадрах видно, що депутат спочатку натискає на кнопку на своєму пульті, а згодом голосує на порожньому місці праворуч від нього. На табло видно, що проголосували з обох місць.

Крім того, нардеп Поляк кнопкодавив і під час електронної реєстрації на сьогоднішнє засідання: спершу натиснув на кнопку на місці праворуч, потім – на своєму місці. На табло видно, що на обох пультах відбулася реєстрація.

Нагадаємо, що 16-го січня 2020 року набув чинності закон №404-IX (законопроєкт 2148) щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами на пленарних засіданнях парламенту.

За кнопкодавство нардепу загрожує штраф у розмірі 51-85 тис. грн, однак для цього провину парламентарія необхідно буде спочатку довести в суді. За розслідування правопорушення повинне взятися Державне бюро розслідувань, але спочатку генпрокурор має зареєструвати відповідне кримінальне провадження.

У разі визнання депутата винним у кнопкодавстві та набрання сили обвинувальним вироком нардеп буде достроково позбавлений мандата (стаття 81 Конституції України).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця