<

Першу партію вакцини від коронавірусу доставили в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 23.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 4

В Україну прибула перша партія вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca виробника Serum Institute India. Вантаж до аеропорту «Бориспіль» доставив літак Turkish Airlines.

Про це повідомим міністр охорони здоров’я Максим Степанов у фейсбуці.

До України привезли перші 500 тисяч доз вакцини з заводу в Індії. Зараз її розвантажують на полі, потім мають завезти на склад у вантажний термінал, де пройде розмитнення.

“Зараз терміново розмитнюємо вантаж і вакцина відразу поїде в регіони, аби ми почали робити щеплення згідно з першим етапом вакцинації”, – написав Степанов.

22-го лютого в Україні зареєстрували першу вакцину від коронавірусу CoviShield. Це препарат, який розроблений Oxford/AstraZeneca та виробляється на потужностях в Індії. Вакцину схвалили для екстреного використання. Фактично, CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII, – пише Громадське.

Заявку на реєстрацію вакцини подали 15-го лютого. Швидко зареєструвати препарат вдалося через закон, який скорочує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 до п’яти робочих днів. Крім того, компанія Pfizer також вже подала заяву на реєстрацію своєї вакцини в Україні.

Наразі триває третя фаза клінічних випробувань препарату в Індії, Бразилії, Великій Британії, Південній Африці, Кенії та США. Водночас вакцину вже схвалили до екстреного використання в Індії.

Попередні результати третьої фази досліджень у Великій Британії, Бразилії та Південній Африці опублікували у грудні 2020 року у виданні Lancet. Вакцина показала ефективність 70,4%, згідно з даними 11 636 добровольців.




коментарів: 4
  1. Ну звичайно, все для народу, тільки якість, тільки Індія! Цікаво а головний зєлєбобик собі та своїм родичам також дозволить вколоти таку жижу?

  2. Йому не треба, він перехворів і має природньо набутий свій імунітет, покаже довідку яка кількість антитіл у крові і все! А ви хто не знає про таке коліться!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок