<

Перші видання Галілея та Ньютона: у Румунії знайшли викрадені скарби на мільйони доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:46 | 21.09.2020 / Новини / , , /
Перегляди
232
/ Коментарі відсутні

У румунському селі знайшли викрадену колекцію старовинних книг, серед яких є перші видання праць Галілео Галілея та Ісаака Ньютона. Загальна вартість знахідки становить близько 3,2 мільйона доларів.

Раритети поліція знайшла 16-го вересня у румунському селі в повіті Нямц. Стародруки виявили під підлогою звичайного сільського будинку, повідомляє 24-й канал з посиланням на BBC.

Видання Ньютона та Галілея датують XVI – XVII століттям. У знайдену колекцію також входять рідкісні версії книг Данте Аліґ’єрі, а також ескізи іспанського художника Франсіско-Хосе де Ґоя.

Що відомо про зухвале викрадення книг

Знайдені стародруки викрали у 2017-му році в Лондоні. Їх збиралися перевезти до США на спеціальний аукціон, однак не встигли. Коли раритетні видання перебували на складі поблизу аеропорту “Хітроу”, злочинці прорізали отвір у даху приміщення та проникли всередину. 

Поліція встановила, що викрадачі – члени румунського кримінального угрупування, яке відповідальне за декілька масштабних крадіжок на території Великої Британії. У викраденні стародруків звинувачують 13 осіб, 12 з них вже визнали свою вину.

“Ці книги – надзвичайно цінні, але ще важливіше, що вони є незамінними і мають величезну цінність для міжнародної культурної спадщини”,– заявив правоохоронець Енді Дарем. 

Щоб виявити раритети, поліцейські провели 45 обшуків в Італії, Великій Британії та Румунії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок