<

Перші платні камери з’явилися у Лук’янівському СІЗО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:08 | 10.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 3

У Лук’янівському СІЗО відкрили перші платні камери.

Поки що таких камер лише чотири, та за потреби обіцяють облаштувати ще, – йдеться у сюжеті ТСН.

Потріскані стіни, бруд, грибок і пліснява. Від жахливих умов, в яких тут перебувають ув’язнені, просто відбирає мову. Це опис одного із найстаріших корпусів Лук’янівського СІЗО. Серед ув’язнених – просто “Катька”. 

Та от у Міністерстві юстиції визнають – такі умови ненормальні. Тож для тих, хто хоче комфорту, створили послугу платних камер. Поки що їх у СІЗО лише чотири. Новий ремонт і одно-ярусні ліжка, чого не зустрінеш у звичайних камерах. Є телевізор, холодильник, чайник та мікрохвильовка. І навіть душ, але у двох камерах з чотирьох. Коштує таке задоволення – за місце – 2 тисячі за день, 8 тисяч – за тиждень та 12 – за місяць. Ціна не залежить від наявності душу чи кількості сусідів.

“Тільки зараз розпочинаємо. Відповідно, ув’язнені зможуть написати, подати заяву, якщо є бажання, зайняти ці камери”, – пояснює міністр юстиції України Денис Малюська.

Поки таку послугу запровадили лише в Лук’янівському СІЗО. Згодом з’явиться і в інших містах. Там, імовірно, ціна буде відрізнятися. А от кількість платних камер залежатиме від попиту.

“Ми не є компанією, яка хоче отримати якомога більше грошей, ми ці кошти хочемо спрямувати на утримання і підвищення, поліпшення умов утримання в камерах”, – каже Малюська.

В Мін’юсті переконують, що охочі заплатити за комфорт таки знайдуться. Решта ж арештантів намагається покращити умови перебування своїми силами. Десь встановили холодильник, десь – пральну машину, а десь завели кішку, яка вивела четверо кошенят.

https://1plus1.video/tsn-19-30/2020/tsn-za-20200508-u-kiyivskomu-sizo-zyavilisya-platni-kameri-z-pokrashtenimi-umovami




коментарів: 3
  1. Злодійська влада і бандитське бидло ,готовить собі камери з підвищеним комфортом .Накрав ,награбував і сидіти будеш з шиком ,наркоту ,алкоголь і проституток ,все тобі доствалять холуї .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер