<

Перша смерть від коронавірусу в Білорусі: помер заслужений артист

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 31.03.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Вітебську помер артист Республіки Білорусь Віктор Дашкевич з підтвердженим коронавірусом.

Факт смерті чоловіка TUT.BY підтвердила його донька Вікторія, – передає Укрінформ.

«У Вітебську помер хворий з підтвердженим коронавірусом. Йдеться про 75-річного актора Коласовського театру, заслуженого артиста Республіки Білорусь Віктора Дашкевича», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє газета, у нього і його дружини було запалення легень, цей діагноз їм поставили в поліклініці. Чоловіка і жінку відправили на госпіталізацію в тубдиспансер. Однак він був переповнений, подружжю виписали антибіотики і відпустили додому.

Вдома у актора була температура. Черговий лікар сказала, що потрібно негайно їхати до лікарні.

Подружжя поклали в різні палати в шкірвендиспансері. Взяли тести на коронавірус, але сказали, що результати негативні.

Разом з актором знаходився чоловік, якого пізніше забрали з лікарні. Чому і куди – ніхто не сказав. Потім він лежав з іншими трьома чоловіками.

24-го березня актору стало гірше, і його перевели до закладу охорони здоров’я «Вітебський обласний клінічний спеціалізований центр». Там взяли новий аналіз на коронавірус. 26-го березня стало відомо, що результат позитивний.

Дружину актора виписали 26-го березня, вона на 14-денному карантині.

А її чоловік був у реанімації, на апараті ШВЛ. За кордон актор не їздив.

30-го березня Міністерство охорони здоров’я Білорусі опублікувало свіжі дані про поширення інфекції в країні: загалом зафіксовано 152 випадки коронавірусу, одужали 47 осіб.

До слова, в Білорусі не запроваджено жодних обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусу – карантину немає, кордони відкриті. Реакцію Білорусі на пандемію Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає адекватною, тоді як “світ з глузду з’їхав від коронавірусу або, можливо, від цих усіх міркувань з приводу коронавірусу”.

Станом на ранок 31-го березня кількість підтверджених випадків зараження СOVID-19 по всьому світу становила 785 807, кількість смертей – 37 820, а одужали вже 165 659 осіб.

Читайте також:

В Україні підтвердили 549 захворювань на коронавірус, 3 – на Волині




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер