<

Перша країна ЄС офіційно заборонила авіарейси через Білорусь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:29 | 24.05.2021 / Новини / , , /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

З 25-го травня уряд Литви вирішив заборонити прибуття в країну і відбуття з Литви літаків, маршрут яких проходить над територією Білорусі.

Про це йдеться на сайті видання Delfi, передає Gazeta.ua.

За словами прем’єр-міністерки Литви Інгріди Шимоніте, таке рішення пропонується заради безпеки мандрівників.

«Що стосується польотів в Литву і з Литви через повітряний простір Білорусі, попри те, що деякі авіакомпанії самі вирішили скасувати такі польоти. Заради безпеки мандрівників запропоновано ухвалити відповідне рішення уряду», – прокоментувала Шимоніте.

Міністр транспорту та шляхів сполучення Марюс Скуодіс пояснив, що будь-які польоти в Литву і з неї через Білорусь відтепер заборонені. Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс на Раді ЄС запропонував заборонити білоруським авіакомпаніям літати до країн ЄС і внести компанію Belavia в четвертий пакет санкцій. У Литві сподіваються, що подібні рішення ухвалять інші країни Євросоюзу.

Генеральна прокуратура Литви проводить досудове розслідування за фактом захоплення лайнера авіакомпанії Ryanair і забороненим міжнародним правом поводження з пасажирами.

Нагадаємо, у національному аеропорту «Мінськ» 23 травня незаплановано сів літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс.

Посадку пояснили тим, що нібито надійшло повідомлення про мінування. Утім воно виявилося хибним. Після посадки білоруські силовики затримали ексредактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича, який перебував на борту літака, та його дівчину.

Затримання опозиційного журналіста викликало критику з боку світової спільноти. Низка країн вимагає «заборонити всі польоти над Білоруссю, включаючи польоти в країну і з неї», допоки не буде проведено розслідування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця