<

Перевидану версію книги «Волинський пантеон: Схід 2014» презентували у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 20.10.2015 / Новини /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Сьогодні у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація перевиданої, виправленої та доповненої книги «Волинський пантеон: Схід 2014». У виданні йдеться про волинських військовослужбовців, які загинули в зоні проведення Антитерористичної операції у 2014 році. Наклад становить 1150 книг.

Авторами науково-популярного видання є Олександр Дем’янюк та Геннадій Гулько. Вони опрацювали й максимально об’єктивно подали зібраний матеріал. Самі зізнаються, що це лише незначна краплина в увічненні пам’яті новітніх Героїв України.

Олександр Дем’янюк розповів, що автори врахували всі зауваження, після видання попередньо версії цієї книги. «Після першого видання, з’явилась думка перевидати «Волинський пантеон: Схід 2014», тому що кількість загиблих збільшилася з 96-ти до 105-ти. Я б хотів завершити роботу над цією книгою, але це не від мене залежить. Адже волинські хлопці продовжують гинути на Сході, втім до опрацювання втрат 2015-го року ми ще навіть не приступали», – сказав він.

Його колега та співавтор книги Геннадій Гулько розповів, що Волинський край має таке геополітичне розташування, що протягом всієї своєї історії, його територією прокочувалися війни, що несло за собою людські втрати. За його словами, головною метою їхньої роботи над книгоює вшанувати пам’яті волинських воїнів.

Видання здійснене за фінансової підтримки Благодійного фонду «Волинь-2014». Його виконавчий директор Володимир Кривович подякував родинам тих хлопців, які зробили подвиги на Сході, а сьогодні їх імена внесено до книги. Також він подякував авторському колективу за титанічну роботу, яку вони здійснили, контактуючи з родинами загиблих волинських військовослужбовців.

«У фундаторів Благодійного фонду «Волинь-2014» не було жодного сумніву щодо видання цієї книги. Вони сказали, що ми повинні видати не 200-300 примірників, а якомога більше, щоб пам’ять про хлопців залишилась. Наш Фонд бере на себе також зобов’язання передати дані книги в кожну сім’ю, яка зазнала непоправної втрати», – підкреслив він.

Присутній на заході Голова спілки краєзнавців Волині Геннадій Бондаренко назвав «Волинський пантеон: Схід 2014» книгою історичної пам’яті, яка розрахована на майбутнє покоління українців.

Поміж тим, Володимир Кривович сьогодні вручив декілька примірників цієї книги військовослужбовцям Луцького прикордонного загону, в рамках святкування 23-ї річниці від його створення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа