<

Перевірили, чи радіоактивні на Волині гриби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 9.07.2019 / Новини / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

У районах зони радіоактивного забруднення контролюють і узагальнюють радіологічну і екологічну ситуацію на території приватних господарств, уточнююють радіаційну обстановку на сільськогосподарських угіддях, присадибних ділянках і населених пунктах.

Окрім того, прогнозують та визначають вміст радіоактивних речовин в сільгосппродукції, – інформує управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА.

У Волинській області до мережі радіаційного контролю входить радіологічна служба Камінь-Каширської райдержадміністрації, Маневицького управління регіонального розвитку райдержадміністрації, Любешівської ОТГ та Прилісненської ОТГ, яка налічує 9 фахівців.

До слова, радіологами, які проводять дослідження в зоні радіоактивного забруднення області, за 6 місяців 2019 році проведено дослідження 6785 проб різноманітної сільськогосподарської продукції, сировини, кормів та продукції лісу. Виявлено 4 проби з перевищенням допустимих рівнів вмісту 137Cs, із перевірених 2 284 проб молока зафіксовано перевищення допустимих рівнів у 1 пробі ( максимальний рівень забруднення – 103 Бк/л) в Любешівському районі – с.Лобна, у 3-х пробах сухих грибів і ягід виявлено перевищення рівнів вмісту 137Cs, максимальний рівень забруднення – 5060 Бк/кг. За цей же період 2018 року у 15 пробах сухих лісових грибів було виявлено перевищення вмісту 137Cs, причому максимальний показник забруднення становив 15000 Бк/кг. Цього року не виявлено високих показників вмісту 137Cs у свіжих лісових грибах і ягодах.

Зменшення забруднення продукції та дозового навантаження на організм людини зумовлено проведенням значного комплексу протирадіаційних заходів у сільському та лісовому господарстві впродовж попередніх років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер