<

Перевірятимуть законність отримання субсидій українцями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:55 | 6.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Верифікація одержувачів субсидій допоможе чітко ідентифікувати тих, хто потребує державної допомоги, і унеможливить зловживання коштами платників податків.

Про це розповів заступник Міністра фінансів Сергій Марченко, – пише Економічна правда.

Зі слів Марченка, перевірки будуть проходити в кілька етапів.

По-перше, на етапі нарахувань в територіальних підрозділах Мінсоцполітики.

По-друге, на етапі верифікації через дані реєстрів Державної фіскальної служби (облік доходів громадян), Державної міграційної служби (облік міграції фізосіб), Мін’юсту (облік майна), банки (облік безготівкових операцій з оплати цінних покупок).

Вся інформація буде збиратися і оброблятися в Мінфіні.

Це дозволить в автоматичному режимі виявляти субсідіантів, майновий стан яких є сумнівним і потребує додаткової перевірки.

“Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення виявляють потребу і призначають субсидії громадянам. На наступному етапі проводимо моніторинг їх заявлених доходів і здійснених витрат, щоб попередити момент, коли громадянин починає обманювати як державу, так і платників податків, прикидаючись неплатоспроможним”, – пояснив Марченко.

Як зазначив заступник Міністра, з тих пір, як в Україні діє система субсидій, системної перевірки одержувачів субсидій не проводилося.

Зараз необхідно забезпечити функціонування системи в автоматичному режимі, створивши запобіжники зловживань для величезної кількості одержувачів субсидій, і антикорупційні – для контролюючих органів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер