<

Переваги та пільги для військових на контракті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:53 | 16.01.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

З району виконання завдань за призначенням військові частини повертаються для відновлення боєздатності, переозброєння на новітні зразки техніки та озброєння, проведення бойового злагодження. 

Відновлення боєздатності, зрозуміло, включає в себе, й комплектування особового складу. Військові частини на власному досвіді переконалася, що військовослужбовець за контрактом, це надважлива ланка складного механізму боєздатності бригади загалом, і кожного підрозділу зокрема. І проявляється це як під час виконання бойових завдань, так і в повсякденній життєдіяльності.

Військовослужбовець за контрактом – це відповідальна, мотивована, активна й ініціативна людина, здатна проявити себе у військовому житті. Це дуже радує й говорить про те, що ЗСУ нарешті прийшли до того, що професійна армія – це вимога часу, і тих, доволі складних життєвих викликів, які маємо нині. Ми прийняли цей виклик і адекватно на нього зреагували, зробивши ставку в нашій військовій частині на військовослужбовців за контрактом.

Основною перевагою контрактної служби є те, що людина свідомо робить вибір для свого майбутнього, робить свій внесок на захист Вітчизни, вона бачить перспективу кар’єрного росту в армії. Це головна перевага контрактної армії не лише в Україні, але й в усіх розвинутих країнах світу. Сьогодні військовослужбовці за контрактом добре мотивовані, мають бойовий досвід. А для командира такі підлеглі на вагу золота, як кажуть. Бо це – надійна опора, фундамент, якщо можна так сказати, підрозділу й запорука його боєздатності.

На сьогоднішній день створена і постійно вдосконалюється гнучка система соціального захисту військовослужбовців військової служби за контрактом – в наші нелегкі часи головна складова мотивації бійців служити. Зокрема, громадяни, які проходять військову службу за контрактом отримують стабільне грошове забезпечення, розмір якого залежить від посади та вислуги років, забезпечуються речовим майном, безкоштовним медичним обслуговуванням, пільговим відпочинком разом з членами сім’ї в санаторіях Міністерства оборони України, безкоштовним харчуванням, мають право навчатися у вищих військових навчальних закладах.

ІНФОРМАТИВНО:Солдат першого року служби отримує грошове забезпечення понад 7 тис. грн, офіцер – від 9 тис. грн. При виконанні завдань за призначенням в районі проведення Антитерористичної операції є система надбавок, яка складає 10 тисяч гривень за виконання завдань на першій лінії оборони і 4 тис.500 грн – на другій лінії.

Далі хотів би перейти до більш конкретної інформації. Зрозуміло, що в наш непростий час людина, яка замислюється над тим, аби пов’язати свою подальшу долю з армією, хотіла б служити у тій військовій частині, яка дислокується поблизу від місця проживання. І така можливість є.

Ті, хто мають бойовий досвід, можуть напряму звертатися у військову частину й при наявності вакантних посад за прямою військово-обліковою спеціальністю, підписувати контракт. Не секрет, що багатьох бажаючих служити за контрактом відлякувала перспектива проходження навчання в навчальних центрах. І для військових, є переваги у таких нововведеннях: командири частин особисто спілкуються з кандидатом на контрактну службу, мають можливість пересвідчитися в професійних якостях людини, дізнатися її погляд на майбутню службу. Адже свідомий вибір військової професій – це дуже відповідальне рішення.

Існує налагоджена тісна співпраця з військовими комісаріатами, які також зацікавлені в тому, аби у військові частини приходили на службу свідомі, відповідальні, вмотивовані й цілеспрямовані громадяни. Адже ціль у всіх нас  одна: професійна, боєздатна армія, яка може надійно захистити свою державу, її цілісність та суверенітет.




коментарів: 2
  1. Аватари і заробітчани по 6 місячних конкрактах,прохання сидіти на дивані!Ви нам не потрібні!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця