<

Перетягнули «Мрію» на чотири метри: на Київщині українські стронгмени встановили світовий рекорд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 26.08.2021 / Новини / /
Перегляди
262
/ коментарі 4

26-го серпня на аеродромі «Антонов» в Гостомелі на Київщині восьмеро українських стронгменів протягнули понад чотири метри найбільший у світі літак АН-225 «Мрія» та встановили світовий рекорд.

330-тонний літак Ан-225 “Мрія” богатирі протягнули на 4,3 метри за одну хвилину 13 секунд, повідомляє УНІАН.

До складу стронгменів входили вісім чоловіків: Сергій Конюшок, Олександр Лашин, Богдан Ксенчук, Денис Дубровський, Сергій Пономарьов, Володимир Рекша, Денис Бережник та Віталій Герасимов.

“Попередній рекорд був у 2003 році. В його встановленні брав участь теперішній народний депутат, стронгмен Василь Вірастюк. Тоді літак тягнули десятеро спортсменів. Ми вже зв’язалися з Книгою рекордів Гіннеса. Вони готові зареєструвати цей рекорд, але для цього потрібно провести велику бюрократичну роботу як Федерації стронгмену України, так і підприємству “Антонов”, оскільки Гіннес цікавлять найменші подробиці: тиск у покришках, залишок пального в баках, атмосферний тиск, кількість опадів (на момент встановлення рекорду чи йшов дощ)”, – повідомив представник Книги рекордів України Віталій Зорін.

Дмитро Антонов, командир екіпажу літака “Мрія”, повідомив, що “вражений” зусиллями спортсменів.

“Я вражений, майже 5 метрів протягнули, тому це солідно. Не завжди вдається зрушити літак використовуючи двигуни відразу, доводиться давати відчутну тягу для зрушення, але хлопці виявилися значно сильніші ніж наші двигуни”, – поділився Антонов.

За словами спортсменів, рекорд приурочили до 30-річчя Незалежності України.




коментарів: 4
  1. А якщо на параді запрягти всю ту шоблу, яка сиділа на трибунах на чолі з діючим і бувшими президентами і з кікіморами заморськими, а во главє упряжки виставити Пєтю (шоб не куняв), то йо-йо, вони б ту “Мрію”лёгко через весь Хрещатик перекотили і то вприприжку. То після цього Зєлі б в голову не лізло дурне про нові праздніки.

  2. Ну і толку з цієї дурної сили?
    Ото шо повітря попортили і негативно на глобальне потепління вплинули і більше нічого…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа