<

Перепис українців проходитиме в три етапи: в Мінцифрі розповіли подробиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:50 | 17.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
216
/ Коментарі відсутні

Перепис населення в Україні буде проходити в кілька етапів. Українці зможуть взяти участь у переписі як онлайн, так і оффлайн.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю BBC News. Україна, – передає УНІАН.

За його словами, всього буде кілька етапів перепису населення:

  • перший етап – верифікація даних в базових реєстрах;
  • другий етап – онлайн перепис – українці зможуть зареєструватися на порталі та заповнити інформацію, якої немає в реєстрах. Інформація, яка є в реєстрах, підтягнеться автоматично;
  • третій етап – оффлайн перепис – інтерв’юери ходитимуть по будинках та заповнювати анкети.

Міністр запевнив, що такий перепис буде дешевшим, ніж планувалося, а це 5-6 мільярдів гривень. При цьому він зазначив, що перепис українців пройде за всіма нормами Євростату, ООН, Світового банку, щоб результати були максимально якісними.

Федоров вважає, що перепис населення можна провести у 2023 році.

Перепис населення у 2023 році – що відомо

Останній перепис населення в Україні проводився у 2001 році, згідно з якою в нашій державі проживало 48 млн 457 тис. осіб.

Кабінет міністрів у 2019 році організував електронний перепис населення, за результатами якого станом на 1 грудня 2019 року в Україні було 37 млн 289 тисяч 300 осіб (ця цифра не включає населення Криму та окупованих територій Донбасу).

У Мінцифрі активно вивчають досвід інших країн в проведенні перепису. Так, нещодавно українська делегація зустрічалася з топ-менеджментом компанії Apple в США і обговорювала можливість співпраці з перепису населення, використовуючи їх напрацювання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер