<

Пенсії по інвалідності зможуть отримати учасники Майдану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 11.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Пенсії по інвалідності незалежно від наявності страхового стажу призначатимуть також особам, інвалідність у яких настала внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності.

Відповідний Закон (законопроект №4022) “Про внесення змін до статті 32 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності” сьогодні підписав Президент України, – інформує Закон і Бізнес.

Відредагована редакція ст. 32 Закону передбачає, що якщо інвалідність настала в період проходження строкової військової служби або внаслідок поранень,каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності) у особи, яка звернулася за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року,  то пенсія по інвалідності призначається особі незалежно від наявності страхового стажу.

Зараз ця норма стосується лише осіб, інвалідність яких настала в період проходження строкової військової служби.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер