<

Печерський суд дозволив ДБР примусовий привід Порошенка на допит

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:19 | 21.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Печерський суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань здійснити примусовий привід експрезидента Петра Порошенка на два допити у ДБР – 28-го лютого і 6-го березня.

Про це інформує Українська Правда.

Водночас народний депутат Олександр Дубинський опублікував у фейсбук копію одної з ухвал суду, яка стосується лютневого допиту. У тексті зазначається, що суд таким чином задовольнив клопотання слідчого ДБР Корецького О. П.

Згідно з цим рішенням, Порошенка кличуть на допит у справі, порушеній 27-го червня 2019 року за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) і ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу.

 

На цю новину відреагував адвокат Порошенка Ігор Головань. Він заявив у фейсбук, що це рішення було “таємне”, і суд не повідомив Порошенка про своє засідання, як цього вимагає закон.

“Тобто ухвала є очевидно неправосудною”, – наголосив Головань.

Крім того, Адвокат вважає, що таке рішення мав ухвалювати не Печерський суд, а Шевченківський.

“Такий поспіх і повне нехтування законом можна пояснити лише політичним тиском з боку Офісу президента, який – принагідно нагадуємо – задокументований на так званих “плівках Труби”, – пише Головань.

Адвокат упевнений, що “сплеск активності правоохоронців” приурочений до чергової закордонної поїздки Петра Порошенка, яка запланована на 25 лютого.

“Це є очевидною ознакою прямого негласного і незаконного стеження за Порошенком з боку чинної влади. Це те, що називають “поліцейською державою… Це “рішення” порушує практику Європейського суду з прав людини і буде нами оскаржено, ми також подамо скаргу до Вищої ради правосуддя на притягнення судді до відповідальності”, – пише він.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер