<

ПЦУ призначила нового виконувача обов’язків намісника Києво-Печерської лаври

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:02 | 29.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
535
/ коментарі 3

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній призначив виконувати обов’язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрита Авраамія (Лотиша).

Про це йдеться на сайті ПЦУ, – передає Громадське.

Також Епіфаній звернувся до уряду з проханням надати Києво-Печерській лаврі у складі ПЦУ приміщення для звершення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності. Як ідеться на сайті, предстоятель ПЦУ сподівається, що держава допоможе захистити намісника й монастир «від можливих провокацій з боку прихильників московського патріархату».

Авраамій у 2021 році став архімандритом Української православної церкви московського патріархату. Проте тепер він вирішив приєднатися до Православної церкви України. У своєму зверненні архімандрит назвав це рішення складним, але «єдино правильним і канонічно виправданим».

Також Авраамій звернувся до братії та закликав залишитися у лаврі в складі ПЦУ, звинувативши УПЦ мп у розпалюванні ворожнечі та протистояння.

«Слід чесно визнати — наш дотеперішній намісник і священноначаліє в особі митрополита і Синоду крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу — закритість і погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро й остаточно розірвати підлеглість москві, що веде проти нас війну — туманні та половинчасті рішення і заяви, які кожен тлумачить, як бажає», — каже Авраамій.




коментарів: 3
    • Іудушки -це ваші ФСБешні церковники яким наше фанатичне бидло лиже лапи ,думаючи ,що наблизились до Бога.

      • Отець ЄВГЕН заспокойтесь ато своїм підгорянням новоспечену “парафію” спалите.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер