<

Павло Клімкін розповів про стратегію повернення Криму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:38 | 26.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Стратегія повернення Криму складається з двох напрямків.

Стратегія України щодо повернення Криму складається з двох базових частин – політико-дипломатичної та інформаційної, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, – пише Корреспондент.

“Така стратегія у нас є”, – сказав Клімкін в ефірі телеканалу 1+1.

За його словами, перша частина плану – політико-дипломатична: це підтримка єдності і солідарності з Україною цивілізованого світу, підтримка політики невизнання окупації Криму і підтримка санкцій до Росії.

Сюди ж міністр включив роботу з усіма країнами світу і громадянським суспільством, “щоб встановити чіткий пресинг на Росію для недопущення порушень прав людини”.

Він зазначив, що одночасно слід тиснути на Росію в рамках міжнародних конвенцій: Конвенції морського права, конвенції щодо боротьби з тероризмом, а також підтримувати українські компанії, які судяться в арбітражі для компенсації збитку від анексії Криму.

Другий елемент стратегії, сказав Клімкін, – інформаційний.

“Жителі Криму перебувають під божевільною пропагандою, ми повинні їм показати нашим прикладом, що їхнє майбутнє – в європейській демократичній Україні, а не в Криму під російською тимчасовою окупацією, де вони можуть йти тільки в нікуди”, – висловив переконання міністр.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа