<

Тимошенко подала позови на Кабмін і НКРЕ за підвищення тарифів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:53 | 23.06.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко подала позов до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) про неправомірність підвищення тарифів на тепло і гарячу воду. Про це вона заявила в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Ми сьогодні подали на національну комісію регулювання електроенергетики, яка своїм рішенням встановила для населення завищену ціну на централізоване опалення та централізоване водопостачання. Ми обґрунтували в цьому позові, чому ці тарифи є необґрунтованими. Насамперед це те, що НКРЕКП не мала права встановлювати тарифи на централізоване опалення і водопостачання, це компетенція місцевих органів влади, і те, що вони влізли до чужої компетенції, місцевого самоврядування, за це треба відповідати”, – заявила вона.

Тимошенко зазначила, що також подано адміністративний позов на прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та уряд про незаконність встановлення ціни на газ. За її словами, Кабмін не мав права цього робити, і ціну не аргументовано.

“Ми подали сьогодні адміністративний позов безпосередньо на Гройсмана і його уряд, який зробив безпрецедентно неправовий крок і своєю постановою майже вдвічі підняв ціну на газ для населення, особливо для пільгових категорій. Цей позов подано, і він обґрунтовує, чому Гройсман зробив це незаконно. Законами України і Конституцією не передбачено, щоб Кабмін встановлював ціни на газ”, – додала вона.

Як повідомлялося, з 1 травня в Україні діють нові ціни на газ. Граничний рівень роздрібних цін на природний газ встановлюється на рівні 6879 грн за 1 тис. куб. м. Ціна утворюється з урахуванням оптової ціни, середньозваженого тарифу на транспортування (219 грн), середньозваженого тарифу на розподіл (513,7 грн) і торгової націнки постачальника (57,4 грн) за 1 тис. куб. м.

Нагадаємо, що НКРЕКП підвищила тарифи на тепло для населення з липня майже вдвічі. Також 1 липня подорожчає гаряча вода, вартість буде залежати від постачальника послуги гарячого водопостачання і наявності рушникосушки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер