<

Парламентарі підтримали створення порталу повідомлень для викривачів корупції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:27 | 2.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
66
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада проголосувала в цілому за законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів».

Документ підтримав 281 народний депутат, – повідомляє Суспільне.

«Проєкт закону розроблено з метою організації Єдиного порталу повідомлень викривачів та закріплення гарантії правового захисту викривачів виключно через адвокатів системи безоплатної правової допомоги», – зазначено у пояснювальній записці до проєкту закону.

До порталу вноситиметься повідомлена викривачами інформація про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, а також інформація про осіб, які мають статус викривачів, серед іншого їхні персональні дані та інформація про стан і результати розгляду повідомлених ними можливих фактів корупційних діянь. Як відзначається, проголосований документ сприятиме належному та якісному упорядкуванню процедури розгляду повідомлень про корупцію.

«Також проєктом Закону пропонується внести низку взаємоузгоджених змін до Закону України «Про запобігання корупції», Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, які гарантуватимуть реалізацію права викривачів на захист у судах з боку адвокатів системи безоплатної правової допомоги», – відзначено у пояснювальній записці.

Законопроєкт визначає, що Єдиний портал повідомлень викривачів гарантує дотримання умов конфіденційності та анонімності, а також доступ викривачів до інформації про стан та результати розгляду їхніх повідомлень, і є офіційним внутрішнім джерелом інформації про осіб, які мають статус викривачів.

Нагадаємо, 3 березня президент повернув на розгляд Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів» власними зауваженнями.

Як ми писали, керівництво Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) презентувало оновлений реєстр корупціонерів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця