<

Парковий комплекс «Імперського та Радянського минулого»: Труханов зробив неочікувану пропозицію, щодо пам’ятника Катерині II

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:13 | 20.09.2022 / Новини / , , , , /
Перегляди
291
/ коментарі 3

Мер Одеси Геннадій Труханов запропонував одеситам створити парковий комплекс «Імперського та Радянського минулого», замість того, щоб зносити пам’ятник Катерині ІІ та Суворову.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

«Я проти того, щоб підходити до своєї історії вибірково. Виморювання та забуття свого минулого, згодом призводять до фатальних помилок у майбутньому. Історію потрібно не вимарювати, а переосмислювати», – пише Труханов.

Мер Одеси навів як приклад сучасну росію, де, за його словами, старанне виморювання своєї історії довело «народ, який «переміг фашизм», до того, що в 21 столітті він став його офіційним наступником.

«Впевнений, що в Одесі має бути створений єдиний парковий комплекс «Імперського та Радянського минулого». Куди має бути переміщена частина архітектурних пам’яток Одеси. Наш обов’язок – допомогти майбутнім поколінням українців сформувати ставлення до сторінок минулого нашої країни», – додав він.

Разом з тим Труханов, що важливо показати майбутнім поколінням українців, яким важким був шлях до «здобуття свободи та незалежності України». Апофеозом цієї боротьби має стати перемога України у російсько-українській війні.

Труханов закликав противників і прихильників пам’ятників імперцям взяти участь в онлайн-консультаціях з місцевою владою та висловити свою позицію у демократичний спосіб.

Додамо, що мер Одеси Геннадій Труханов проігнорував пропозицію знести пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ.




коментарів: 3
  1. “Совковий” підхід до проблем декомунізації у “совкового” мера Одеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа