<

Папа Римський «помирив» росію з Україною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:03 | 16.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
669
/ коментарі 2

Попри протести з України, на одному з відрізків традиційної Хресної дороги в Римі у Страсну п’ятницю, 15-го квітня, хрест тримали українка і росіянка, символізуючи «примирення» двох народів під час війни без каяття агресора.

Папа Римський Франциск, який схвалив такий сценарій Via Crucis, цього ж дня в інтерв’ю заявив, що країни Заходу приймають біженців з України краще, ніж з інших частин світу, нібито через «расизм», повідомляє Новинарня.

Українка Ірина й росіянка Альбіна тривалий час живуть в Італії і працюють у Римі в хоспісі. Саме їх обрав Ватикан для участі в «сценарії примирення», щоб дві медсестри під час інсценізації Хресної дороги несли разом хрест біля Колізею.

Такий анонс розлютив українців, які називали неприпустимою демонстрацію «примирення ґвалтівника й жертви» без каяття російської сторони.

Планований перформенс викликав протести не лише пересічних людей в Україні, а й українського посла при Святому Престолі, київського архієпископа та інші. Провідні українські релігійні телеканали та інтернет-ЗМІ відмовилися від трансляції такої Хресної дороги з Рима.

Нагадаємо, Папа Римський закликав до Великоднього перемир’я в Україні




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа