<

Папа Римський говорив із Путіним про Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:06 | 5.07.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

4-го липня Папа Римський Франциск під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у своїй офіційній резиденції обговорив ситуацію в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Святого престолу, передає “Європейська правда” з посиланням на “Радіо Ватикану”.

Під час зустрічі, на яку Путін запізнився на годину, обговорювалися “деякі важливі питання, що стосуються життя католицької церкви в Росії”.

“Згодом сторони зупинилися на питаннях екології та на деяких актуальних темах у міжнародній сфері, з окремим посиланням на Сирію, Україну та Венесуелу”, – йдеться у повідомленні.

Зустріч Папи Римського та Володимира Путіна відбулась напередодні візиту керівництва Української греко-католицької церкви до Ватикану.

Що саме сказав понтифік Путіну щодо України і що почув від російського президента у відповідь не повідомляється. Ватиканський прес-центр додав, що «під час щирих розмов сторони висловили задоволення розвитком двосторонніх стосунків, додатково скріплених сьогоднішнім підписанням протоколу про порозуміння».

Російські ЗМІ теж не пишуть про деталі розмови папи Франциска із Володимиром Путіним.

Під час попередньої зустрічі з Володимиром Путіним у 2015 році папа Франциск закликав президента Росії вплинути на припинення бойових дій на сході України з участю проросійських бойовиків.

Зазначимо, що 5-6 липня понтифік обговорить із ієрархами УГКЦ ситуацію в Україні та наслідки утворення незалежної Української православної церкви.

Ватикан раніше заявляв, що метою зустрічі з Путіним є підтримка у складній ситуації, в якій перебуває Україна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер