<

Папа Римський допомагає у звільненні українського нацгвардійця Марківа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:31 | 7.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
9
/ коментарів 17

Папа Римський Франциск займається питанням звільнення засудженого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

«Підтримка Вашої Святості у питанні єдності, солідарності та відкритості Європи є важливою для України. Важливо вже зараз працювати над відновленням взаємної довіри та зміцненням взаємодії на континенті», – зазначив Президент.

Глава Української держави поінформував Папу Франциска про успішні заходи, вжиті Україною під час карантину, зокрема про онлайн-формат навчання дітей у школах. Було також відзначено добрий приклад окремих українських церков у підтримці запроваджених урядом карантинних обмежень.

Президент поінформував Його Святість про безпекову ситуацію на Донбасі та звернувся до Святого Престолу з проханням про допомогу у звільненні всіх українців, незаконно утримуваних на окупованій частині Донбасу, в окупованому Криму та в Росії.

«Ми шукаємо рішення для просування вперед у мирному врегулюванні. Україна не піде на порушення «червоних ліній» стосовно власної безпеки, суверенітету й територіальної цілісності», – наголосив Володимир Зеленський.

Його Святість подякував Президенту України за його спроби мирного врегулювання, а також відзначив, що опікується питанням звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа. Додатково понтифік попросив Володимира Зеленського переказати вітання українському народу, до якого Папа почувається близьким серцем.

Співрозмовники обговорили двосторонню співпрацю в гуманітарній сфері. Домовлено зміцнити взаємодію у питаннях охорони здоров’я й захисту довкілля та реалізувати спільні ініціативи в цьому напрямі.

Президент підтвердив запрошення Папі Франциску здійснити візит до України. Його Святість наголосив, що цінує зусилля Володимира Зеленського, яких Президент докладає задля припинення війни та досягнення миру на Донбасі.




коментарів: 17
    • Він залишив спокійну і благополучну Італію щоб у важкий час захистити Україну від орди зі сходу, ризикуючи власним життям. Це справжній герой україни, ми повинні пишатися такими людьми.

  1. Якшо Італійці його і вишвернуть зі своєї країни, то тільки за те як він одягається.
    Законодавці моди дивитись на такий ненапрасований мішок просто не зможуть!

  2. звідки тут на бузі взялись кацапорилі тролі??? що це за неподобство у коментарях???

  3. Колись він зрадив Україні і взяв громадянство Італії бо так було йому зручно,то й нехай живе за законами цієї країни.Насамперед закон.

    • Він жив в Італії з 2006го року, а коли москалі напали то повернувся і пішов добровольцем воювати. Журналіста він не вбивав це наклепи і необгрунтовані здогадки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер