<

П’яний поліцейський на смерть збив жінку у Хмельницькій області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:33 | 24.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У Хмельницькій області працівник групи реагування патрульної поліції збив жінку. Врятувати її життя не вдалося.

Про це повідомила пресслужба поліції Хмельниччини, – передає Громадське.

Інцидент трапився ввечері 2 лютого в селі Писарівка. 24-річний працівник поліції наїхав на 50-річну жінку, яка йшла по узбіччю в попутному напрямку. 

Водій з місця аварії втік. Однак вже за 40 хвилин його затримали. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

«На жаль, такі ганебні ситуації у багатотисячному поліцейському колективі трапляються. Але ми без жалю відразу прощаємося із тими, хто замість захищати сам порушує закон», — зазначив очільник Національної поліції Ігор Клименко Клименко.

За словами керівника Нацполіції, зловмисника вже звільнили з правоохоронних органів. Всі зібрані матеріали справи передадуть в Державне бюро розслідувань. 

Яка ситуація з ДТП в Україні?

Як повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький, за 2020 рік в Україні трапилося 168 107 ДТП. З них 26 140 — з травмованими. Загалом за минулий рік у ДТП загинула 3541 людина та ще 31 974 — отримали травми. 

У 2019 році в Україні зафіксували 160 675 випадків ДТП. Із них 26 052 — із потерпілими. У ДТП загинули 3454 людини та 32 736 — дістали поранення.

Зазначимо, що нещодавно Верховна Рада ухвалила рішення про збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху для пішоходів та водіїв. 

Зокрема, за водіння у нетверезому стані штраф збільшили до 17 тисяч грн із позбавленням водійських прав на рік. За повторне порушення упродовж року — 34 тисячі грн із позбавленням водійських прав на три роки.

За третє порушення за рік — 51 тисяча грн штрафу з позбавленням права на водіння на 10 років та конфіскацією автівки.

Крім того, внесли зміни до Кримінального кодексу, які збільшили покарання для водіїв, які у стані алкогольного сп’яніння спричинили поранення інших людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Квітня, Середа
16 Квітня, Вівторок