<

Озера Волині: “БУГ” рекомендує

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:36 | 1.07.2016 / Новини / , /
Перегляди
99
/ 1 коментар

Настали спекотні дні, а на Світязі у вихідні пляжі заповнені людьми, можна обрати менш людне та не менш комфортне озеро для відпочинку. “БУГ” пропонує перелік прекрасних місць, де можна купатись та засмагати як з сім’єю, так і з друзями.

Підбірка волинських озер, що менш відомі широкому загалу:

Озеро Шині (Червищанське, Червиське)

shyni_2

Мало хто знає, навіть із самих волинян, про загадкове озеро з назвою Шині, його також називають Червищанське та Червиське. Водойма розташована на півночі Волині, в Любешівському районі поблизу сіл Старі й Нові Черевища.

На карті невеличку плямку синього кольору віднайти й розгледіти складно. А ще складніше, за свідченнями очевидців, дістатися до цього дива природи. Адже воно з усіх боків оточене непроглядними лісами, хащами й неприступними болотами. Тому треба бути готовим до того, що «чистеньким і сухим» туди не доберешся. Автівки там не проїдуть, хіба що за дуже сприятливої й сухої погоди. Часом, щоб дістатися до омріяної місцини, змушені будете на своїх двох долати болотяні й чагарникові перепони.

Озеро Святе (Дружби)

svyate_druzhby
Виблискує у Ратнівському районі поблизу села Тур озеро, яке в народі йменують Святим. Проте на карті пошуковика «Google» ви знайдете іншу назву – озеро Дружби. Це відголоски комуністичного ладу, насадженого українцям у минулому столітті.

Особливістю озера є його карстове походження. Живиться Святе потужними підземними водами й з усіх боків оточене давніми сосновими насадженнями. Ця перлина Волині охороняється на загальнодержавному рівні.

Озерце має й свої таємниці. За легендою, у водах Святого «захоронений» християнський храм, якого затопило у давні часи. Подейкують, що часом з води віддзеркалюється відображення хреста.

Озеро Пісочне

pisochne

Ще одна дивовижна місцина блакитноокої Волині, яка за популярністю не дуже поступається могутньому Світязеві – озеро Пісочне у Шацькому районі. За сумісництвом Пісочне – менший брат Світязя, адже також належить до басейну Західного Бугу, та й розміщене воно надзвичайно близько до озера з острівком.

Оскільки невгамовний старший брат Пісочного зібрав біля себе більшість відпочивальників, гідністю меншого озерця є його привітність й затишність. Для відпочинку в сімейному колі – те, що треба.

Озеро Біле

maxresdefault

Неповторне озеро Біле – ще один діамант, проте неогранений, яким може похвалитися Волинський край. Щоправда, воно знаходиться на кордоні України й Білорусі: у Любешівському районі за 2 кілометри від села Невір. Тож частково водойма належить і українцям, й білорусам. Та це ніяк не стає завадою можливості з’їздити туди й отримати задоволення від прекрасного відпочинку.

Пісок на березі Білого теж має білий колір, що надає воді та загальній пейзажній картинці особливого й незабутнього забарвлення. Посеред озера можемо помітити невеличкий острівець.

Озеро Глибоке

glyboke

Знахідка для риболова та шанувальника мальовничих пейзажів – озеро Глибоке, що на Маневиччині. Водойма знаходиться за два кілометри від села Прилісне в північно-західному напрямку.

Вода тут чиста й прозора завдяки підземним джерелам, які безупину поповнюють озерце. Для справжніх плавців посередині небесного дзеркала височіє «грибок», біля якого можна перепочити й відновити сили. Завдяки вмісту гліцерину вода Глибокого гарно впливає на шкіру, роблячи її гладкою та еластичною.

Туристів тут, зазвичай, небагато, що дає змогу спокійно й без зайвої метушні провести відпочинок. На озері Глибокому можна переночувати і під дахом, а саме в будиночку лісника, який знаходиться неподалік. Для цього вам потрібно лише попередньо домовитися у Городоцькому лісництві. Східний берег Глибокого – найкраще місце для активного відпочинку туристів: тут облаштоване наметове містечко, на воді є два пірси для пірнання.

Бажаємо чудового відпочинку!




один коментар
  1. пляжний відпочинок дуже гарний, але рибалити на тих озерах немає жодного сенсу – місцеві усе сітками і електровудками вибили…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер