<

ОВК №19 відхилила 14 кандидатур до складу дільничих виборчих комісій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 15.03.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Під час засідань 9-12 березня 5 окружних виборчих комісій на Волині приймали рішення про відхилення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Основні причини – порушення частини 6 статті 24 та частини 3 статті 29 Закону України «Про вибори Президента України».

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Всього, за даними ОПОРи, до складу Волинських ДВК було відхилено 93 кандидатури.

Найбільше кандидатур до складу ДВК відхилила окружна виборча комісія № 23 – 46.

Окружна виборча комісія у окрузі № 19 своїм рішення від 12 березня 2019 року відхилила 14 кандидатур за поданням кандидатів Олександра Шевченка, Володимира Зеленського, Юрія Кармазіна, Сергія Носенка, Олександра Соловйова, Руслана Кошулинського, Андрія Новака, Олега Ляшка, Ігоря Шевченка, Миколи Габера, Сергія Тарути та Анатолія Гриценка.

У постанові виборчої комісії № 14 «Про відхилення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій з виборів Президента України» зазначається, що ці кандидатури відхилені у зв’язку із тим, що вони подали заяви на включення до ДВК від двох різних суб’єктів подання.

Ще одну кандидатуру за поданням Сергія Тарути ОВК № 19 відхилила у зв’язку з тим, що подана особа не досягла 18-річного віку, а отже, не має права голосу.

ОПОРА нагадує, що відповідно до частини 6 статті 24 Закону України «Про вибори Президента України» у поданні до складу ДВК зазначаються: 1) прізвище, ім’я та по батькові особи; 2) дата народження; 3) громадянство; 4) місце проживання та адреса житла особи, а також її контактні телефони; 5) володіння державною мовою; 6) освіта; 7) місце роботи та займана посада особи; 8) наявність досвіду щодо участі в роботі виборчих комісій; 9) відомості про відсутність у особи судимості за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, злочину проти виборчих прав громадян чи корупційного злочину, яка не погашена або не знята у встановленому законом порядку. До подання додаються ксерокопії першої та другої сторінок паспорта громадянина України кожної запропонованої особи, а також заяви осіб, запропонованих до складу дільничної виборчої комісії, про згоду на участь у роботі виборчої комісії від відповідного суб’єкта подання, згоду виконувати посадові обов’язки голови, заступника голови або секретаря виборчої комісії та про ненадання згоди на участь у роботі виборчої комісії іншим суб’єктам подання на відповідних виборах.  

Також у частині 6 статті 24 Закону України «Про вибори Президента України» зазначається, що кандидатури до складу дільничної виборчої комісії можуть бути відхилені лише з підстав порушення вимог частин шостої, дев’ятої, десятої цієї статті, частини 3 статті 29.

Разом з тим, відповідно до частини 9 статті 24 цього ж закону до складу дільничної виборчої комісії можуть входити громадяни України, які мають право голосу. Громадянин України може входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення виборів. А згідно з частиною 3 статті 29 закону виборець може входити до складу лише однієї виборчої комісії, що здійснює підготовку та проведення виборів Президента України.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа