<

Освітяни з округу Ігоря Гузя зустрілися із Міністром освіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:18 | 28.07.2016 / Новини /
Перегляди
92
/ Коментарі відсутні

З ініціативи народного депутата Ігоря Гузя в Києві відбулася робоча зустріч освітян регіону «Прибужжя» з Міністром освіти та науки Лілією Гриневич і її заступником Павлом Хобзеєм, на якій обговорили проблеми галузі. У складі волинської делегації – представники районних відділів освіти, а також вищих та профтехзакладів, шкіл Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів та двох міст обласного значення.

Одним із головних питань – «майбутнє» закладів профтехосвіти, адже у Володимирі-Волинському та Нововолинську була проблема із їх фінансуванням. За словами Лілії Гриневич, Міністерство прийняло постанову Кабміну про виділення 98 млн грн на заклади профтехосвіти. «Якщо влада на місцях просто не хоче виконувати свої зобов’язання і не платить зарплату, не буде фінансування із держбюджету. Треба ставити питання і до міської влади, і до депутатів. Ми дивимося на прозорий критерій: якщо реально міста витрачають більше 20% на профтехосвіту, ми дофінансовуємо; якщо менше – фінансує лише місто», – відзначила Лілія Гриневич. Проте Міністр наполягає на поступовому переході на іншу модель роботи професійно-технічної освіти: «В цілому підхід такий: передаємо все на область і фінансується все з області».

Також волинських освітян цікавило питання так званої «оптимізації» шкіл. Народний депутат Ігор Гузь нагадав, що у селі Руда на Любомльщині тільки у 1996 році завершили будувати школу, тому потрібно зважити, чи варто її зараз закривати. На думку Лілії Гриневич, у цьому приміщенні можна додатково розташувати бібліотеку та інші важливі для села інстанції.

Лілія Гриневич наполягає на збереженні мережі початкових шкіл, щоб діти молодших класів не були змушені їздити в опорні. Проте це стосується лише початкової школи. Тому здивування Міністра викликають рішення керівництва райрад, які відмовляються закривати малокомплектні школи і таким чином “ставлять палки в колеса” їх перетворенню на філії опорних шкіл.

Також освітяни обговорили із Міністром питання сертифікації фахівців, проведення закупівель, методичних кабінетів, виділення для шкіл комп’ютерів.

«Зустріч була корисною, бо ми почули з перших вуст бачення Міністра щодо проблем, які нас турбують. У нашій державі справді багато чого робиться в освітній галузі, просто на місцях ми не все знаємо, і в кожній окремій школі – це невеличка частинка, але воно робиться», – відзначила заступник директора Любомльської НВК імені Наталії Ужвій Оксана Романюк.

Освітяни висловили вдячність команді Ігоря Гузя за організовану поїздку та зустріч з Міністром Гриневич, про яку попередньо анонсував нардеп людям: «Депутат, якого ми обирали, справді працює, піклується про громаду і всі свої можливості в тій ситуації, яка зараз є в країні, спрямовує на те, щоб у міру можливого сприяти у вирішенні».

За підсумками зустрічі освітяни округу сформують пакет конкретних пропозицій щодо розвитку навчальних закладів «Прибужжя», після чого передадуть їх народному депутату для подальшої роботи у профільному міністерстві.

Прес-служба народного депутата України

9eeecff1-419b-4270-b74e-bde01abd630c
91e1745b-1666-4566-850d-e225c885c870
bb30bd56-026a-4bb9-98c5-f06ecbb8109b




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця