<

Ошукали громадян на сотні тисяч гривень: поліція встановила зловмисників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:03 | 6.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
943
/ 1 коментар

Правоохоронці встановили причетність групи осіб до скоєння кількох десятків схожих шахрайств в різних областях України. Зловмисниками виявилися двоє жителів Києва. 

Про це на офіційній сторінці повідомив начальник ГУНП Юрій Крошко, пише поліція Волині.

Він описав, як діяли шахраї.

Двоє мешканців Києва, 23 і 20 років, протягом тривалого часу знаходили на сайтах інтернет-оголошень продавців товарів, нібито виявляли намір їх придбати та схиляли людей переходити на так званий фішинговий сайт. 

Відкривши посилання з “заявкою”, які приходили в різні месенджери (Viber, WhatsApp тощо), потерпілі вводили реквізити своїх банківських карток, паролі та інші дані, не підозрюючи, що таким чином надають зловмисникам доступ до своїх рахунків.

“Це дуже поширена схема, і ми в поліції постійно наголошуємо на тому, що спілкування й переписку потрібно вести лише на офіційних платформах. Однак деякі люди все одно переходять за фіктивними посиланнями, вводять усі дані і таким чином надають змогу шахраям розпоряджатись своїми грішми, пересилаючи їх через різні доступні платіжні системи”, – повідомив Юрій Крошко.

Днями правоохоронці провели санкціонований обшук за місцями проживання вище згаданих фігурантів у Києві та в Миколаївській області.

Вилучили грошові кошти, мобільні телефони, десятки банківських і сім-карток, технічні засоби та інші речові докази, які свідчать про те, що вони з різних мобільних операторів вели перемовини з потерпілими українцями, виманюючи їхні кошти.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, тривають подальші слідчо-оперативні заходи, встановлюються всі потерпілі від шахрайських схем зловмисників.




один коментар
  1. Хто хоче дурняку платить двічі,а наші люди на дешеве кидаються як миші на дармовий сир за це і страждають .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця