<

Оштрафували уродженця Сумщини, який намагався виїхати за кордон через Ягодин, з підробленими документами

17:40 | 12.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
250
/ Коментарі відсутні

Любомльський райсуд призначив 93,5 тис. грн штрафу уродженцю Сумщини, який намагався незаконно виїхати з України. Для цього він замовив підроблені документи про начебто непридатність до військової служби.

Додамо, що зловмисника, який виготовив ці фальшиві документи, слідство так і не встановило, пише zaxid.net.

Як йдеться у вироку Любомльського райсуду, на початку січня цього року обвинувачений знайшов чоловіка, який пообіцяв за гроші виготовити йому підроблені документи для виїзду за кордон. За 2,5 тис. доларів виконавець виготовив декілька документів: довідку військово-лікарської комісії про непридатність чоловіка до служби та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

За декілька днів після отримання документів поштою обвинувачений спробував виїхати з України, втім, прикордонники розпізнали підроблені документи і повідомили про інцидент поліцію. Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ч.3 та ч.4 ст. 358 ККУ (використання підробленого документа).

В процесі слідства чоловік уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суддя Сергій Шеремета на засіданні 9 травня цю угоду затвердив. Таким чином, чоловікові призначили обумовлене сторонами покарання – 93,5 тис. грн штрафу.

Вирок поки ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця