<

На прес-конференції фестивалю стало відомо, яким же буде «Бандерштат-2015».

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 8.07.2015 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Організатори «Бандерштату» назвали учасників великої музичної, гутіркової та літературної сцени та розповіли про особливості цьогорічного фестивалю українського опору під час прес-конференції. Захід відбувся у середу, 8 липня у конференц-залі «ВолиньМедіа».

Під час заходу арт-директор фестивалю «Бандерштат», лідер гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк розповів, якими цьогоріч будуть велика музична та акустична сцени фестивалю. Так, хедлайнерами фестивалю «Бандерштат-2015» будуть відомі гурти «ONUKA», «Тартак» та проект «Brutto». Окрім того, на великій музичній сцені виступлять гурти «O.Torvald», «Тінь Сонця», «Роллік’С», «Фіолет», «Флайzzza» та інші. Загалом за три дні фестивалю на великій сцені виступить 15 команд.

«Традиційно, окрім великої музичної сцени, на фестивалі буде і нічна акустична сцена. Днями завершився відбір її виконавців. Цього року не приймалися заявки від гуртів на велику музичну сцену. Заявки приймалися тільки на акустичну сцену. Днями буде оголошено усіх учасників. Там теж будуть свої зірки, буде окрема інформація про них», – розповів Сергій Мартинюк.

За слова голови організаційного комітету фестивалю, народного депутата України Ігоря Гузя, на гутірковій сцені фестивалю лекції читатимуть представники кінематографічної групи «Babylon’13», сестра військовополоненої Надії Савченко, народні депутати України Володимир Парасюк та Мустафа Найєм. Також, на цьому тижні повинні дати свою згоду участі у фестивалі Семен Семенченко та Андрій Білецький, народні депутати, які знають, що дійсно відбувається зараз на фронті.

«Ми запросили Андрія Садового, мера Львова. Ми ще не отримали від нього відповіді, однак, я думаю, що він знайде можливість відвідати фестиваль. Рафат Чубаров – керівник меджлісу, представник кримсько-татарського народу, Марія Матіос, Андрій Парубій, Олександр Фацевич, Михайло Саакашвілі – люди політичні і навколополітичні, яких ми також запросили до нас на фестиваль. Загалом, частина з названих людей уже дали згоду участі у фестивалі, з іншими ведемо переговори», – повідомив Ігор Гузь.

Щодо інших особливостей «Бандерштату-2015» представники оргкомітету фестивалю зазначили, що буде, як завжди, наметове містечко, літературна сцена, на яку запрошено відомих поетів та письменників, буде дитяче містечко, не буде алкоголю. Як і кожного року під час фестивалю буде флеш-моб, для якого обрали слово «Перемога». Новинкою цьогорічного фестивалю стане «Бандер-food», в рамках якого представники з інших регіонів України матимуть можливість розмістити свої торгівельні точки, що дозволить учасникам фестивалю смачно і розмаїто харчуватися.

Допомагати міліції охороняти безпеку та громадський порядок на фестивалі будуть представники цивільного корпусу батальйону «Азов». Протягом трьох днів на території фестивалю працюватимуть представники волонтерських структур.

До слова, «Бандерштат» – один із найбільших фестивалів України, що пропагує здоровий патріотизм і спосіб життя. Це мистецький майданчик для популяризації української музики, літератури та історії, мистецтва та кіно. За дев’ять років існування захід відвідало близько 50 тисяч людей з різних куточків України. Цьогоріч фестиваль триватиме з 31 липня по 2 серпня у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок