<

Організаторка луцької порностудії звернеться за правосуддям до Європейського суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:52 | 15.09.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Співорганізаторка порностудії у Луцьку, колишня директорка модельного агентства «Гламур» Олена Дьоміна, яка за розповсюдження «полунички», торгівлю людьми та відмивання коштів була засуджена до 4 з половиною років позбавлення волі, готує звернення до Європейського суду з прав людини. 

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду, де жінка просила продовжити їй термін для ознайомлення із матеріалами справи, – повідомляє Під прицілом.

Нагадаємо, свого часу Олена Дьоміна разом з двома громадянами Німеччини облаштували у Польщі онлайн-порностудію, куди поставляли дівчат з України. Згодом «компаньйони» організували такий же бізнес і в Луцьку. У 2011 році порностудію викрили працівники СБУ і відкрили кримінальне провадження проти кількох дівчат та Олени Дьоміної зокрема.

Суди і слідство тривали кілька років. Під час розгляду справи в суді жінка просила звільнити її від відбування покарання, посилаючись на хворобу. Потім клопотала, аби суд зменшив їй остаточний термін відбування покарання на кілька днів, які вона провела у СІЗО.

Зрештою справа пройшла усі кола суддівської системи, засудженій призначали різний вид та термін покарання і зрештою Феміда засудила Олену Дьоміну до 4 з половиною років позбавлення волі.

Однак і на цьому жінка не зупиняється і вже готує звернення до Європейського суду з прав людини.

Виявляється, що засуджена уже кілька разів просила Луцький міськрайонний суд продовжити їй термін перебування у Луцькому СІЗО, аби вона мала змогу приїжджати до суду і ознайомлюватися з матеріалами справи. Таку необхідність жінка пояснювала тим, що готує звернення до Європейського суду з прав людини.

original-234f22a70187792b299ebdfdde06f43f

Так, Луцький міськрайонний суд уже тричі рази поспіль дозволяв Дьоміній працювати з документами та матеріалами провадження.

І за збігом терміну дії чергової постанови, Олена Дьоміна уже вчетверте клопотала про те, аби її залишили в СІЗО ще на місяць.

Однак на цей раз суд розцінив прохання засудженої як зловживання правами і відмовив. Свою позицію головуючий Михайло Квятковський мотивував тим, що Дьоміній уже було надано достатньо часу для того, щоб підготувати своє звернення до Європейського суду з прав людини.

original-0629a2cb671dd5c6d5691fa527f5bf00

Натомість сама засуджена оскаржила постанову суду в апеляційному порядку, яку суд зможе розглянути лише у жовтні, позаяк суддя Апеляційного суду, якого було призначено для розгляду скарги наразі перебуває у відпустці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер