<

Ордер на арешт Путіна видали довічно, – головний прокурор МКС

05:18 | 21.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
139
/ Коментарі відсутні

Виданий у суді Гааги ордер на арешт російського диктатора володимира путіна – довічний. Його можуть відкликати лише за однієї умови.

Про це заявив головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан, передає 24 канал з посиланням на ВВС Radio 4.

Він зазначив, що для воєнних злочинів немає терміну давності.

Хан наголосив, люди повинні розуміти, що є закон і з владою приходить відповідальність. Прокурор уточнив, що ордер на арешт можуть відкликати, якщо путін постане перед судом і судді закриють справу.

Як повідомляли, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Причина – незаконна депортація дітей з тимчасово окупованих територій України до росії.

Це означає, що путіна мають заарештувати у 123 країнах світу. Це держави, які ратифікували Римський статут.

Офіс Генпрокурора України передав МКС понад 40 томів матеріалів. Мовиться про вивезення 16 тисяч дітей з Харківської, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Однак ця цифра може бути набагато більшою.

Президент Володимир Зеленський заявив, що цей ордер – історичний момент. Саме з нього починається відповідальність диктатора.

Очевидно, що видача ордера МКС зробила вклад у руйнування образу путіна та його «другої армії світу». Це морально вдарило по російському диктатору.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок