<

Опублікували рейтинг статків найзаможніших кандидатів у президенти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:09 | 14.02.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

За підсумками 2017 року найзаможнішим кандидатом, з досить великим відривом, є чинний Президент Петро Порошенко. Він має близько 839 млн грн грошових активів і доходів.

Уперше громадськість побачила декларацію екс-коміка Володимира Зеленського. У нього є 31,31 млн грн статків, – пише громадський рух ЧЕСНО.

Пропонуємо аналіз найрейтинговіших кандидатів на посаду Президента України.

До цього списку потрапили 10 кандидатів: чинний Президент Петро Порошенко, екс-комік Володимир Зеленський, народні депутати Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Євгеній Мураєв, Олександр Шевченко, мер Львова Андрій Садовий, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Унікальність виборів 2019 року полягає в тому, що вперше виборець має змогу ознайомитися з електронними деклараціями кандидатів і відкритими звітами політичних партій та побачити, наскільки їхні фінанси можуть вплинути на кампанію й на результати виборів.

Наприклад, офіційно виборчий фонд Петра Порошенка на президентських виборах 2014 року становив близько 96 млн грн власних коштів кандидата. Це була найбільша сума серед кандидатів. Його ж статки за 2017 рік перевищують цю суму в 9 разів.

Найціннішими в електронних деклараціях є грошові активи й доходи кандидатів. Ці дані можуть сказати нам про фінансову спроможність претендентів на найвищу державну посаду та дати відповідь на питання щодо потенційного фінансування кандидатами своїх виборчих фондів і наявність у них грошей на заставу в розмірі 2,5 млн грн.

Петро Порошенко значно випереджає своїх рейтингових конкурентів. На другому місці зі значним відривом – Олександр Вілкул, нардеп від “Опозиційного блоку”. Усі кандидати зазначили в деклараціях достатньо статків, зокрема для застави в розмірі 2,5 млн грн.

У грошових активах зосереджена найбільша частина коштів – 1,20 млрд грн, сума доходів – лише 73,68 млн грн.

Для детальнішої картини ми відкинули екстремальну суму статків Петра Порошенка, а також Олександра Вілкула та Євгенія Мураєва. Найменш заможними виявилися такі кандидати, як Андрій Садовий та Анатолій Гриценко.

Якщо вести мову суто про доходи, то на першому місці в цьому рейтингу перебуває лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко – переважно через задекларовану ним відчужену нерухомість (15 млн грн).




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа