<

Опублікували дані про середні витрати українських домогосподарств у першому кварталі 2020 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:57 | 16.09.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

На початку року волиняни найбільше витрачали грошей на харчі і комуналку, а на здоров’я менше, ніж на одяг.

Державна служба статистики України опублікувала дані про середні витрати українських домогосподарств у першому кварталі 2020 року за даними вибіркового обстеження, – передають Волинські Новини.

Згідно зі статистикою, більше половини витрат волинян – це придбання продуктів харчування та безалкогольних напоїв. Ще одна велика стаття витрат – плата за житло та енергоносії і комунальні послуги.

За одяг і взуття волиняни платили більше, аніж за охорону здоров’я 507 і 428 гривень відповідно. А на транспорт витрачали майже стільки ж, як і на зв’язок (383 і 318 грн).

За цигарки у першому кварталі мешканці області платили в середньому 183 гривні, а за відпочинок та культуру (йдеться про відвідування театрів, музеїв) всього лише 62 гривні. А ось на освіту витрачали стільки ж, як і на алкоголь – 65 гривень.

Якщо ж порівнювати витрати домогосподарств в містах України та в сільській місцевості, то, відповідно, в містах українці витрачають більше грошей. Але ось валюту майже однаково купували як в містах, так і в селах (346 і 324 гривні відповідно). Однаково витрачали українці і на охорону здоров’я.

Порівняли у держстаті витрати у домогосподарствах, де є діти і де дітей немає. Логічно, що у першому випадку витрати більші. Та що цікаво, в таких родинах витрачають більше не лише на продукти чи одяг, а й на алкоголь та тютюн. До прикладу, в родинах з дітьми на алкоголь українці витрачали в середньому 149 гривень, а в бездітних родинах майже 95 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер