<

Опубліковано консолідований рейтинг ВНЗ України – 2015

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 11.07.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України у 2015 році включає 286 ВНЗ III-IV рівнів акредитації, а також 7 підрейтингів ТОП-10: “Кращі класичні університети України”, “Кращі медичні університети України”, “Кращі педагогічні університети України”, “Кращі приватні університети України”, “Кращі університети столиці”, а також “Рейтинг ВНЗ за областями” та “Рейтинг ВНЗ за регіонами України”.

В якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладівУкраїни, використані найбільш авторитетні серед експертів і ЗМІ рейтинги університетів, оприлюднені у 2015 році: “Топ-200 Україна”, “Scopus” та “Webometrics”, кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця навчальних закладів за версією “Топ-200 Україна”, “Scopus” та “Вебометрикс”.

За результатами консолідованого рейтингу свої провідні позиції підтверджує Київський національний університет ім. Шевченка, що отримав перше місце в усіх провідних рейтингах, і відповідно посідає першу сходинку консолідованого рейтингу.

Високі показники якості освіти підтверджують Харківський національний університет ім. Каразіна та НТУ «Київський політехнічний інститут», які посідають друге та третє місця.

Четверту позицію також посідає університет технічного напряму – НТУ “Харківський політехнічний інститут”.

П’яту та шосту позиції консолідованого рейтингу обійняли провідні виші західного регіону Львівський національний університет ім. Франка та Національний університет “Львівська політехніка”.

Університети Одеси у першій десятці представляє Одеський національний університет ім. Мечникова, який посів 7 місце.

На восьмому місці розташувався лідер освіти північного регіону – Сумський державний університет.

Національний університет біоресурсів і природокористування України посів дев’яте місце рейтингу.

Десяту сходинку рейтингу поділили між собою Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” та Національний авіаційний університет.

Матеріали рейтингу:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер