<

ОПОРА фіксує грубі порушення агітації у 23-му окрузі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 18.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кандидат у народні депутати України у 23-му виборчому окрузі Ірина Констанкевич продовжує агітацію, недотримуючись одразу кількох норм закону. Непрямий підкуп виборців, агітація з використанням благодійного фонду та використання соціальної реклами у ЗМІ з метою агітації, – такі методи ведення передвиборної кампанії з боку кандидата зафіксували спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у п’ятницю, 17 червня.

Зокрема, кандидат від політичної партії «Українське об’єднання патріотів «УКРОП» Ірина Констанкевич продовжує проводити зустрічі з батьками обдарованих учнів у школах Камінь-Каширського та Любешівського районів, що супроводжується роздачею путівок у табір «Артек-Буковель». Під час заходів заступницю керівника благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» представляють як кандидата у депутати у 23-му виборчому окрузі. Відповідні зустрічі кандидат провела у Любешівському НВК та Камінь-Каширській ЗОШ-Ліцеї І-ІІІ ступенів №1.

Відповідно до ч. 14 Ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки розміру мінімальної заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців.

Крім того, інформація про відповідні заходи кандидата розміщується у засобах масової інформації під виглядом соціальної реклами без необхідних позначень. Зокрема, один з таких матеріалів розміщено в інтернет-виданні «Волинська правда».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер