<

Оперативники та слідчі ГУ ДФС Волині зупинили спробу контрабанди цигарок вартістю 6,2 мільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 8.05.2015 / Новини / , /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

Днями, в результаті спільних заходів співробітників  та слідчих СУ ФР ГУ ДФС Волині у рамках операції «Акциз», з незаконного обігу вилучено 520 тисяч фальсифікованих пачок цигарок без марок акцизного податку встановленого зразка загальною вартістю 6  240 тисяч гривень,

Щоб перемістити такий вантаж порушники скористалися схемою «псевдо – транзиту». Зокрема, її організатори планували ввезення тютюнових виробів на територію України в режимі «Транзит» (відправник підприємство Молдови – отримувач суб’єкт господарювання Польщі), їх подальшу «фіктивну» доставку на митний пост «Ягодин» Волинської митниці ДФС, а згодом – реалізацію цигаркової контрабанди в Україні  без сплати відповідних платежів та акцизного податку.

Зловмисники надали до митних та податкових установ документи (транзитні декларації, товарно-супровідні документи з реквізитами отримувача-нерезидента /Республіка Полща/, який, як було встановлено пізніше, не перебуває за місцем реєстрації і має ознаки “фіктивного”, і т.п.) із заздалегідь внесеними недостовірними даними.

Володіючи достовірною інформацією щодо таких протиправних намірів та дій, співробітники податкової міліції області затримали транспортний засіб із вантажем тютюнових виробів марки «JIN LING» під час проходження митних процедур. Як з’ясувалося, наявні товарно – супровідні документі зовсім не відповідали фактичним даним.

Відтак, за фактом  незаконного транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, без марок акцизного податку встановленого зразка, співробітники СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області внесли кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За клопотанням СУ ФР ГУ ДФС у Волинській області судом ухвалено рішення про накладення арешту на весь незаконно ввезений на територію України вантаж.

Слідство триває.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок