<

Оперативники ГУ ДФС Волині викрили 16 кримінальних правопорушень у митній сфері

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 6.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За матеріалами співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області протягом 10 місяців 2015 року відносно представників бізнесу, які здійснили незаконні імпортні операції, розпочато 10 досудових розслідувань за ознаками ст.ст. 212, 366, 191 КК України.

Тим часом, за фактами порушень законодавства при здійсненні експортних операцій зареєстровано 4 кримінальні провадження за ч.1,3 ст. 212 КК України, –  інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Крім того, зареєстровано 2 кримінальних провадження (ст. 204 КК України) – по факту переміщення тютюнових виробів через зелені ділянки Державного кордону.

Опрацьовуючи інформацію про ймовірні факти зловживань, що допустили суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності при здійсненні експортно-імпортних операцій, співробітники оперативних підрозділів ГУ ДФС Волині спрямували 23 орієнтування до митниць про порушення митних правил.

Серед найбільш резонансних викритих зловживань у митній сфері, зокрема,  в рамках проведення операції “Рубіж-2015” – вилучення незаконної партії бурштину, що готувався для переміщення за кордон,  орієнтовною вартістю 1 млн.грн, і припинення діяльності підпільного цеху з переробки сирцю бурштину у вересні 2015 року, оброблене сонячне каміння з якого перевозилося до країн ЄС.

Окрім того, у співпраці з фахівцями Волинської митниці ДФС та інших правоохоронних структур оперативники ГУ ДФС Волині зупинили переміщення незаконної партії ліків вагою 2710 кг та виявили незаконний митний склад, де накопичувались високоліквідні товари, ввезенні на територію України шляхом подрібнення їх партій, з метою ухилення від сплати відповідних митних платежів.

Протидіючи зловживанням у митній сфері, оперативники ГУ ДФС Волині протягом січня-жовтня 2015 року вилучили  товарно-матеріальних цінностей на 6,6 млн. гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер