<

Оперативники ДФС Волині припинили незаконну діяльність двох підпільних цехів з виготовлення горілчаного сурогату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 26.03.2015 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Днями на Волині, в результаті проведення слідчо-оперативних заходів за участю співробітників оперативного та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в області, припинено незаконну діяльність двох підпільних цехів із виготовлення сурогатної горілки та марок акцизного податку.

Виробництво горілчаного сурогату під марками відомих торгівельних брендів у гаражному приміщенні одного з місцевих кооперативів налагодив мешканець обласного центру Волині громадянин Л.

Зокрема, під час огляду, проведеного в рамках досудового розслідування кримінального провадження, в приміщенні гаражного кооперативу, яким користувався громадянин Л., правоохоронці виявили та вилучили фальсифіковану горілку та весь набір обладнання та компонентів необхідних для підпільного виробництва фальсифікованої алкогольної продукції (1350 літрів рідини із характерним запахом спирту, пластикові бочки, 100 пляшок готової фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, близько 5 тисяч порожніх пляшок, корки, етикетки, марки акцизного податку з ознаками підробки, пластикову тару, шланги, насоси, фільтри, ключ для закоркування пляшок і т.п.). При цьому, вилучена готова для реалізації фальсифікована алкогольна продукція містила марки акцизного податку, які ще у 2013 році були видані виробнику алкогольної продукції, розташованому у м.Черкаси. Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить 648 тис.грн.

Крім того, у власному помешканні лучанин облаштував цех для виготовлення фальшивих марок акцизного податку. Зокрема правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, засоби для кольорового друку (принтери, картриджі), станок для розрізання підроблених марок акцизного податку, та значну кількість готової друкованої продукції у вигляді підроблених марок акцизного податку від 2013 року із реквізитами вище вказаного виробника горілчаної продукції Черкаської області.

Як з’ясували співробітники податкової міліції, діяльність із виготовлення та реалізації сурогатного алкоголю під марками відомих в Україні торгівельних брендів, відбувалася не лише у Луцьку. Заходи слідчо-оперативного характеру, проведені на території Волинської та Рівненської областей, засвідчили, що фігурант кримінального провадження свій незаконний бізнес щодо підпільного виробництва фальсифікованих алкогольних виробів будував з розмахом.

Зокрема, в населених пунктах Волині та Рівненщини додатково вилучено ще близько трьох тисяч пляшок підробленої горілки, готівкові кошти, як дохід від реалізації виготовленого сурогату. Сума вилученого підакцизного товару –  64 тис.грн.

«Показово, що факти знешкодження підпільних виробництв, що створювали нерівні конкурентні умови для легальних виробників якісної підакцизної продукції, відбулися практично водночас із відновленням виробництва на Луцькому МПД «Укрспирт». Тому ми звертаємося до волинян та жителів інших регіонів країни не спокушатися горілчаним товаром невідомого походження, сумнівної якості, яка може завдати непоправної шкоди для здоров’я», – звертають увагу співробітники податкової міліції Волині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок