<

Оперативні дані із зони АТО групи «Інформаційний Опір»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:30 | 2.02.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

У перебігу останніх діб російсько-терористичні війська продовжували активні дії в районі Дебальцевського плацдарму. Від спроб створення котла шляхом перерізання шляхів постачання у «горловини» плацдарму, противник перейшов до тактики «витіснення» українських військ з даного району. Удар наноситься за двома сходяться, через н.п.Чернухіно і Вуглегірськ безпосередньо на Дебальцеве з метою змусити українські підрозділи, які знаходяться в самому місті і південніше його, відійти на північ.

На даний момент відзначається дію як мінімум 4-х тактичних груп терористів і російських найманців, які намагаються взаємодіяти між собою і організувати узгоджене наступ. При цьому дві тактичні групи діють на Вуглегорському напрямку, одна – на напрямку Чорнухине, і по напрямку від Нікішине здійснює фронтальне «тиск» ще одна тактична група бойовиків. Всього в активних діях в районі Дебальцевського плацдарму на даний момент бере участь з боку супротивника порядку 3500 чол., 35 танків, близько 90 бойових броньованих машин (ББМ), – пише на своїй сторінці у фейсбук Дмитро Тимчук

Дії даних 4-х тактичних груп російсько-терористичних військ підтримує 3 артилерійські групи (всього до 60 знарядь ствольної артилерії і близько 32 установок РСЗВ).

Закінчилася невдачею чергова спроба штурму н.п.Дебальцево з боку російсько-терористичних військ. Зокрема, командування формування російсько-терористичних військ, дислокованого в районі н.п.Горловка («Горлівський гарнізон» терористів), отримало команду від «командування ДНР» виділити частину сил і засобів до складу однієї з ударних груп, які раніше наступали через Вуглегірськ (обходячи його північніше, діючи з околиці Горлівки), для атаки на Дебальцеве. «Горлівський гарнізон» виділив бронегрупи (до 15 одиниць бронетехніки, включаючи 7 танків), частина якої (як мінімум 3 танки і 2 ББМ) була відразу ж знищена при атаці на блок-пост українських військ. Ще одна група противника (авангард прорвалася в Вуглегірськ тактичної групи терористів) в районі дороги у напрямку до Дебальцеве була накрита української артилерією, втративши ще 2 танки, 2 ББМ, і як мінімум 3 вантажних автомобіля. В результаті противник припинив наступ на Дебальцево і почав відхід до Вуглегірська, залишивши підбиту техніку.

Протягом минулих вихідних (31.01-01.02) в районі Дебальцевського плацдарму російсько-терористичні війська намагалися нарощувати тактичну щільність своїх підрозділів, ведучих активні бойові дії, шляхом масування сил і засобів на певних напрямках. Крім того, на Вуглегорському напрямок наголошується спроба їх ешелонування з метою створення тактичного резерву для введення «в прорив».

Відзначається перекидання через Макіївку і Єнакієво, а так само Алчевськ і Стаханов підкріплень для формувань противника, провідних бої в районі Дебальцево, для відновлення їх боєздатності після втрат, понесених в ході попередніх спроб оточити угруповання українських військ на плацдармі. Всього протягом останньої доби терористи перекинули в даний район близько 55 одиниць бронетехніки (35 од. – Через Макіївку і Єнакієве, 20 од. – Через Алчевськ). Відзначається також перекидання живої сили (в основному критими вантажівками, а й частково на броні). Всього перекинуто понад 1200 чол.

Відзначається продовження інженерних робіт, що проводяться противником на певних ділянках в районі північніше Ясинуватської розв’язки, а також північніше н.п.Пантелеймоновка, і спроби зайняти вигідні рубежі і позиції (транспортні вузли і розв’язки, висоти, перехрестя і шляхопроводи). Також противник намагається зміцнитися вздовж траси Горлівка – Донецьк з метою прикриття тилу і лівого флангу свого угруповання, зосередженої для дій в районі Дебальцево.

У Куйбишевському, Київському та Петровському районах Донецька командування російсько-терористичних військ здійснює перегрупування своїх формувань, прагнучи також виділити частину сил в тактичний резерв. Доукомплектування озброєнням, військовою технікою та живою силою поки проходить «в плановому режимі», проте має тенденцію до пролонгації у зв’язку з подіями навколо Дебальцеве.

У Донецьку в результаті вибухів сталася пожежа на заводі ПАТ “Донецькгірмаш” (входить в холдинг “System Capital Management” Р.Ахметова). На території даного підприємства розташовується «передова ремонтна майстерня бронетехніки» російсько-терористичних військ, а також перевалочний склад боєприпасів для забезпечення формувань терористів, що оперують в районі Донецька.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота