<

Оперативні дані групи «Інформаційний Опір» із зони АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:20 | 26.01.2015 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Російсько-терористичні війська продовжують активні дії в зоні конфлікту на Донбасі. Після низки невдалих спроб наступу, проводиться масштабна перегрупування російських військ і незаконних збройних формувань. Маневри сил і засобів бойовиків зафіксовані на всіх ділянках зони АТО.

23-24 січня підрозділи російсько-терористичних військ намагалися витіснити українські війська в районі н.п.Пескі. Силами в кілька груп піхоти, загальною чисельністю 350-400 бойовиків, до 25 одиниць бронетехніки, і за підтримки ствольної і реактивної артилерії, противник послідовно атакував позиції українських військ відразу на декількох ділянках. Отримавши гідну відсіч і зазнавши відчутних втрат, російський війська змушені були відступити на вихідний рубіж, – пише Дмитро Тимчук на сторінці у фейсбу

З метою зриву наступальних дій противника на ділянці в районі н.п.Станіца Луганська артилерійська група ЗС України завдала випереджаючого вогневий удар по району зосередження ротної тактичної групи російських військ, а також по укріпленнях терористів в районі н.п.Ніколаевка.

У районі н.п. Дебальцеве українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу з артилерією НВФ, в перебігу останніх 3-х діб обстрілювали позиції сил АТО і саме місто. Всього по Дебальцевський плацдарму ведуть вогонь близько 40 арторудій і РСЗВ на ділянці від Первомайська до Чорнухине і близько 15-20 одиниць ствольної і реактивної артилерії з району Макіївки і на схід Єнакієве.

Розжарюється обстановка північніше Авдіївки. Російсько-терористичні війська зосередили в районі Ясинуватої – Пантелеймонівки батальйонно-тактичну групу, що має в своєму складі 15 танків і 25 бойових броньованих машин. Також в даний район противником перекинуто зведений підрозділ артилерії у складі 25 гаубиць Д-30 і протитанкових гармат МТ-12.

У боях між н.п. Авдіївка та Дослідне українськими військами захоплений танк Т-64БВ та БМП-2. Під артудари українських військ потрапила бронегруппа терористів, що складається з 3 танків, 6 бойових броньованих машин і 5 вантажівок, – знищені танк і «Урал». Уцілілі терористи відступили до Горлівці.
В результаті контр-батарейною боротьби української артилерії в районах на захід і північний захід Горлівки знищені, принаймні, 3 одиниці артилерії бойовиків. Ще одну САУ 2С1 переправили на ремонт в саму Горлівку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця