<

Операції з криптовалютою на понад 30 тисяч грн перевірятимуть: держава зможе заблокувати криптогаманець

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 24.01.2020 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Відповідно до оновленого закону про фінансовий моніторинг, під дію моніторингу потрапляють операції з криптовалютами на суму понад 30 тисяч гривень.

Про це повідомила міністерка фінансів України Оксана Маркарова в інтерв’ю MC Today, – передає Громадське.

Зокрема, у разі проведення операції з криптовалютами на понад 30 тисяч гривень у того, хто проводить таку операцію, будуть вимагати документи та інформацію про походження активів та призначення розрахунків. Таку інформацію зможуть запросити банки, біржі та інші компанії.

«Все це треба для того, щоби переконатися, що клієнт не отримав ці кошти незаконним шляхом (або не намайнив їх самотужки — ред.)», — повідомила Маркарова.

Вона зазначила, що у разі виявлення підозрілих операцій з криптовалютою, які не може пояснити людина, яка їх проводить, Державна служба фінансового моніторингу зможе блокувати криптогаманці та вилучати криптовалюту.

«Але це не означає, що… банк чи інша установа кожного разу має перевіряти і допитувати одного і того самого клієнта, який проводить одні і ті самі операції з криптовалютами. Клієнту один раз треба буде пояснити, чим він займається, що він робить і звідки в нього віртуальні активи. Ця інформація збережеться в банку або в іншій фінансовій компанії, і допоки не виникне підозрілих дій з рахунком, клієнта чіпати не будуть», — додала міністерка фінансів.

Новий закон про фінансовий моніторинг набуде чинності 28 квітня. Ним також запровадять обов’язок приватних бухгалтерів слідкувати за фінансовими операціями ФОПів та підприємців, яких вони обслуговують.

Раніше у Верховній Раді заявляли, що планують легалізувати криптовалюту в Україні до 2020 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок