<

Оператор ПЗРК із ПВК Вагнера розповів про свою участь у війні на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:54 | 19.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Вдала спецоперація СБУ дала можливість отримати інформацію про участь російської ПВК Вагнера в бойових діях на Донбасі.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, українська журналістка Яніна Соколова опублікувала аудіозаписи, на яких російські найманці розповідають про свою участь в бойових діях для того, щоб завербуватися для нових військових операцій. У ролі вербувальників були офіцери української спецслужби.

Практично повне резюме вдалося отримати, як мінімум, на трьох членів ПВК – Дениса Харитонова, Сергія Щербакова і Олександра Сидорова.

Один з них – Харитонов, причетний до атаки на український вертоліт і два літаки СУ-25.


“З 14-року на Україні в складі батальйону “Степ” працював у Дмитрівці командиром розрахунку ПЗРК. Потім командиром взводу ПЗРК. Здійснював кілька пострілів. Є у мене настріл – три одиниці техніки. З ПЗРК з “Голки” стріляв. Вертушка була і дві сушки 25-ті. Підтверджені”, – говорить Харитонов.

Крім того, Харитонов розповів, що підготовку проходив в 22-й бригаді, яка базується в Ростовській області, а нагороди за участь в бойових діях на Донбасі йому вручав у Кремлі Владислав Сурков.

“За вертушку я отримав за заслуги перед вітчизною другого ступеня. І потім за південні операції в Пісках я отримав вже першого ступеня … Коли я зайшов – зайшов штурмовиком. Потім перенавчитися в 22-й бригаді на ПЗРК і зайшов ПЗРКашніком … Відпрацював одну відрядження в ПЗРК в Дмитрівці. Потім в серпні я зайшов в складі іншого підрозділу – “Амур”. Ми брали участь у визволенні Луганська, аеропорту Луганська, Хрящуватого, Комісарівки. Там я вже працював як командир взводу ПЗРК. Наступний візит я вже працював старшиною роти на броні … Державні нагороди у мене – одна за взяття Пальміри і одна за вертушки в Луганську. Одна вручалася в Москві, в Кремлі, а друга, яка за Пальміру, у нас в конторі. По виходу з Сирії “, – розповідає на записах Харитонов.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер