<

ООН розширюватиме програми підтримки переміщених осіб в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:06 | 17.04.2022 / Новини / , /
Перегляди
121
/ Коментарі відсутні

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук та представниця Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Про це йдеться в релізі УВКБ ООН, оприлюдненому на сайті Укрінформу.

«Найбільшим бажанням людей є повернутися додому. Але у багатьох немає дому, куди можна було повернутися, оскільки він був зруйнований, пошкоджений або розташований у небезпечній зоні. Тому важливо, щоб переміщені особи могли отримати доступ до юридичних, соціальних та інших послуг, знайти роботу та продовжити освіту там, де вони зараз знайшли безпеку і, що важливо, місце для життя», – наголосила Ліндхольм Біллінг.

Зазначається, що інтенсивні обстріли та бої завдали значної шкоди житловим будинкам та цивільній інфраструктурі, тому на даному етапі важко визначити повний масштаб збитків, оскільки війна триває.

«Ми точно знаємо, що потреби в Україні зростають з кожним днем. Питання із забезпеченням житлом є одним із тих, що викликає найбільше занепокоєння. Хоча сотні тисяч людей зараз перебувають у центрах тимчасового прийому або в приймаючих сім’ях, які щедро відкрили свої домівки в безпечніших частинах країни, потрібно знайти довгострокові рішення», – зазначила вона. 

Під час зустрічі сторони домовилися про конкретні наступні кроки, які включатимуть реконструкцію комунальних центрів та розширення послуг захисту для переміщених осіб у районах, де вони можуть отримати роботу, освіту та соціальні послуги, а також підтримку в конструктивній участі населення у вирішенні питань, що дасть їм змогу відновити своє життя.

Також вони домовилися про співпрацю в картографуванні покинутих будівель, таких як санаторії, які можна було б відремонтувати та перепрофілювати для розміщення людей, які втратили свої домівки. УВКБ ООН також підтвердило свою готовність розпочати ремонт легкої та середньої складності будинків, які постраждали внаслідок обстрілів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер